Drie tieners doen bekentenis: wij zitten achter bakstenen in ruit van PVV'er

Drie tieners doen bekentenis: wij zitten achter bakstenen in ruit van PVV'er

Het gaat om drie jongens van 14 jaar.

Ladies and gentlemen, we've got them. De daders die bakstenen door de ruiten van het huis van PVV'er Jake Owen Raats gooiden (video) zijn gevonden. Het gaat om drie jongens van 14 jaar uit Etten-Leur. Ze hebben bij de politie bekend dat zij achter de aanvallen zitten. Via de Volkskrant:

De politie kwam de drie tieners op het spoor na twee tips van bewoners. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau en werden daar verhoord.

De drie hebben alle recente vernielingen toegegeven. De verkiezingsposter van de PVV op het raam van Raats was volgens de jongens de aanleiding. Een van de tieners had Raats over de poster aangesproken en vervolgens 'geen bevredigend antwoord gekregen', meldde de politie.

Het slechte nieuws: ze zijn allemaal weer vrijgelaten en hoeven zich geen zorgen te maken over een al te zware straf:

De jongens zijn weer vrijgelaten. Ze kunnen rekenen op een boete, een taakstraf of beide.

Dit is dus precies wat de linkse raddraaiers in deze wereld willen. Die staan waarschijnlijk zelfs te juichen bij het nieuws dat intimidatie en geweld tegen PVV'ers loont omdat je er maximale media-aandacht voor krijgt en tegelijkertijd niet hoeft te rekenen op een keiharde straf. Er zijn zat PVV-haters die bereid zijn voor een taakstrafje PVV-kandidaten, -sympathisanten en -stemmers te intimideren.

Laat het Openbaar Ministerie dus van deze zaak een voorbeeldzaak maken. Geef deze jongens de hoogst haalbare straf en verdubbel die gewoon. We moeten het signaal afgeven dat het nooit, maar dan ook helemaal nooit oké is om in onze democratische rechtsstaat mensen aan te vallen puur en alleen omdat ze toevallig een poster van een democratisch gekozen politieke partij voor het raam hebben hangen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties