Linkse raddraaier: geweld gebruiken tegen PVV'ers is prima in orde!

Geen categoriemrt 10 2015, 14:00
En ik maar denken dat links voor tolerantie staat.
Robert van Kan is één van de meest uitgesproken progressieven op het internet. Nou ja, op het Nederlandse deel ervan dan. En met 'uitgesproken' bedoel ik: knettergek.
Case in point? Een nieuw stuk van zijn hand waarin hij stelt dat het prima in orde is om PVV-kandidaten te terroristen. Moeten ze zich maar niet kandidaat stellen voor die zogenaamde 'racistische' partij!
“Geweld tegen deelnemers aan democratische verkiezingen is nooit goed.” Dat hoor je in zo’n geval te zeggen, aan het begin van je stukje zoals hier, als bewijsje van goed gedrag voor de fellow travellers van Geert Wilders; m.a.w. de Telegraaf Media Groep. Want geweld, foei! Daar vinden we wat van met zijn allen. Keur het nou maar af want anders komen ze je virtueel kielhalen. Wat natuurlijk net zo goed geweld is. En wat ze net zo goed doen, ook met die dissidente stemmen die geweld altijd zullen blijven afkeuren.
Welnu: ik keur het niet af.
Vervolgens legt hij uit waarom niet: "Als ik met een KKK-puntmuts op door de Bijlmer ga fietsen met een brandend kruis in mijn poten, dan zullen de aanvallen op mijn persoon ook toenemen. Weinig mensen zullen geneigd zijn om mij te vragen om af te stappen en dan de discussie over het waarom van die puntmuts en dat kruis aan te gaan. Ik vermoed dat ik vooral heel erg hard moet kunnen fietsen."
En even later:
"Stenen door de ruiten van huizen met PVV-posters? Joh! Je kunt niet meer dan tien jaar lang steeds afschuwelijker dingen roepen over grote groepen volstrekt onschuldige mensen en dan verwachten dat iedereen dat zomaar zal accepteren."
Deze meneer is niet alleen van het padje, hij handelt ook nog eens in strijd met de wet. Het is namelijk illegaal om op te roepen tot geweld en/of geweld te verheerlijken. Het is duidelijk dat dit precies is wat hij doet. Lezen de dames en heren van justitie mee?
Het meest enge hieraan is dat Van Kan nog medestanders heeft ook: zijn blog wordt dagelijks gelezen door een stel even knettergekke progressieve relschoppers die zijn mening vrijwel altijd delen.
Luister eens Robert, het is heel simpel. Nederland is (onder andere!) een democratie. Dit betekent dat leden van politieke partijen zich kandidaat mogen stellen voor een bepaalde functie en dat diens tegenstanders daarop mogen reageren door hetzelfde te doen en/of niet op hem te stemmen, maar op zijn rivaal. Als we die democratie willen behouden moet de kiezer op vreedzame wijze bepalen wat er gebeurt. Het kan niet zo zijn dat activistische, gewelddadige tokkies bepalen welke richting ons land opgaat.
PVV-kandidaten dien je dus, als je het oneens bent met ze, te bestrijden door met ze in debat te gaan. Niet door hun huizen en auto's te bekladden en ze verder het leven schier onmogelijk te maken. Sterker nog, als je een democraat bent dien je dat soort wangedrag keihard af te keuren en de PVV'ers in kwestie te verdedigen. Ja, ook als je het op bepaalde of alle punten oneens bent met ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten