Driftkikker Samsom schiet weer uit zijn slof

Driftkikker Samsom schiet weer uit zijn slof

What else is new?

Het gaat niet goed met Diederik Samsom. Vandaag staat hij op de voorpagina van De Telegraaf én op pagina 2 en 3 in een heerlijk artikel dat iedereen gelezen moet hebben. De kop bij het artikel op de voorpagina: Samsom over de rooie.

Wat is er aan de hand? Samsom nodigde gisteren twee Telegraaf-verslaggevers uit om college te geven over schaliegas, een punt waarop de PvdA plotseling is gedraaid. Op zich is er niks mis met het uitleggen van je standpunt.

Echter, de driftkikker raakte helemaal overstuur toen de krant een paar kritische vragen stelde. Een van de vragen was of de draai een verkiezingsstunt is (wat het inderdaad is, al wil Samsom dat niet toegeven).

Te midden van een nieuwe dreigende rel binnen zijn fractie ging de geplaagde sociaaldemocraat gisteren tegenover De Telegraaf helemaal los over de wijze waarop in Den Haag politiek wordt bedreven en de rol van de media daarin.

Samsom reageerde als door slang gebeten. Hij schreeuwde het bijna uit: "Verkiezingen hebben er geen MOER mee te maken." En dan opeens tegen de journalisten: "OFF THE RECORD." En: "Ik ben OOK maar een mens. Ik ga iedere dag naar mijn werk om het land BETER te maken!"

Samsom haalde in het gesprek met de krant uit naar de rol van de media. "Het lijkt wel FOXNEWS. (...) De kranten stonden de afgelopen maanden VOL met verhalen over de jeugdzorg. En dat het MIS zou gaan! Maar het is ALLEMAAL geregeld."

Als je als politicus iets niet moet doen, is het wel tegenover journalisten klagen dat de media hun werk niet goed doen. Dat werkt averechts. Journalisten zijn daar - terecht - allergisch voor. De politiek gaat niet over hoe journalisten hun werk zouden moeten doen. We leven niet in Noord-Korea. Deze tweet van de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein zegt alles:

Het zat er al een tijdje aan te komen. Samsoms rol in Den Haag is uitgespeeld. Hij heeft zijn fractie niet onder controle, en erger nog, de voormalig milieu-activist is en blijft een driftkikker. Hij heeft geen enkele controle over zichzelf en zijn woede-uitbarstingen. Geen journalist die hem nog zal kunnen zien als een doodnormale PvdA-leider. Samsom schiet bij het minste of het geringste uit zijn slof. Dat imago is dodelijk in Den Haag en ver daarbuiten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer