Duits AZC brandt volledig uit na ruzie over 'Ramadanontbijt'

Geen categoriejun 10 2016, 16:00
Een ruzie tussen Iraniërs en Arabieren is - een tikkeltje - uit de hand gelopen in Düsseldorf.
Wie denkt dat asielzoekers de hele dag op hun achterste zitten en slapen heeft het niet bij het rechte eind: tenminste, in ieder geval tijdens Ramadan. De meeste mensen zouden een moord doen om eens goed te kunnen uitslapen, maar een stel migranten heeft hun accommodatie in Düsseldorf platgebrand nadat ze niet op tijd wakker gemaakt waren. Wat was het probleem dan, denk je? Waren ze daardoor te laat voor het ochtendgebed? Neuh, daar zouden ze zich dan weer niet zo druk om maken.
Hier spraken de magen van de mannen, die tijdens de Ramadan alleen vóór zonsopgang en ná zonsondergang gevuld mogen worden. Toen zij dinsdagochtend wakker werden en de zon hen al tegemoet scheen, waren zij dan ook absoluut niet blij: ze waren veel te laat om hun reserves nog even aan te vullen met het zogenaamde 'Ramadanontbijt'.
Vervelend, maar als je de berichten mag geloven dan was het niet helemaal hun eigen schuld dat iedereen te laat wakker was geworden. Om één of andere reden bestond de leiding van het centrum niet uit Duitsers, maar voornamelijk uit Iraniërs. En dat gaat niet alleen in het Midden-Oosten fout: ook in de moslimkoloniën in Europa is dat geen al te beste combinatie. De Iraniërs dachten waarschijnlijk een streek uit te halen met de Arabieren door hen hongerig aan de dag te laten beginnen, maar dat is iedereen duur komen te staan.
De migranten werden gehuisvest in een hal van de Düsseldorfer Messe, een expositiecentrum dat vergelijkbaar is met de Jaarsbeurs te Utrecht of Ahoy Rotterdam. Uit woede hebben de hongerige heren hun hele hal in de hens gestoken, die uiteindelijk tot de grond toe is afgebrand. De schade? Minstens 11 miloen euro. De vraag is op wie deze schade verhaald zal worden, maar een deel van het antwoord lijkt me bij voorbaat duidelijk: niet op de daders. Die zitten waarschijnlijk al lang en breed in een ander centrum, zolang ze het heel houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten