Duitse rechter: 'Anti-Zionistische' joodse activist is feitelijk gewoon keihard antisemitisch

Geen categoriejan 21 2018, 15:00
We hebben het vaker gezegd: 'Anti-zionisme' is pc-speak voor antisemitisme.
Nu zeggen wij van rechts dat niet alleen, de Duitse rechter is het daar helemaal mee eens. Het Gerechtshof in München heeft namelijk besloten dat de voorzitster van de lokale joodse organisatie, Charlotte Knobloch, een anti-Zionistische activist die zelf jood is best "antisemitisch" mag noemen. De reden is simpel: de activist moedigt geweld tegen joden aan. En dus mag hij antisemitisch genoemd worden.
In november vorig jaar won de antisemitische Abraham Melzer zijn zaak tegen Knobloch nog. De rechtbank in München verbood Knobloch -- die de holocaust heeft overleefd -- om Melzer een man te noemen "die infaam is vanwege zijn antisemitische uitspraken."
Knobloch accepteerde dat niet en ging in hoger beroep. Die zaak heeft ze nu dus gewonnen. Haar advocaat Nathan Gelbart is terecht blij met de uitspraak. "Het hoort bij ons vrije democratische systeem dat we fenomenen als Melzer mogen noemen wat ze zijn: antisemitisch."
Volgens het Hof van München praatte Melzer -- in zijn lezing bij de door Hamas georganiseerde "Palestijnen in Europa Conferentie" in 2015 -- "de oproep goed tot het doen van joden en het beschadigen van hun bezittingen in de naam van een radicale ideologie en een extremistisch-religieuze ideologie, en blijkt uit de uitspraken een extreem vijandschap ten opzichte van joden en het joodse volk."
Daarom mag Melzers "gedrag zonder problemen antisemitisch genoemd worden."
Melzer, die een BDS-activist is, verdedigde in Berlijn ondermeer slogans als "F*cking joden! We pakken jullie!" en "Hamas, Hamas, joden aan het gas." Volgens meneer waren die uitspraken helemaal niet "anti-joods."
Dan ben je dus knettergek óf je hebt zo'n hekel aan het jodendom dat je jodenhaat niet eens meer ziet. Het Hof heeft geconcludeerd dat het laatste het geval is: dat Melzer zélf antisemitisch.
Voor iemand roept dat dit helemaal niet kan, dat een een jood geen jodenhater kan zijn: onzin. Dat kan best. Er waren joodse communisten in de Sovjet Unie die zich tegen hun eigen etniciteit keerden. Karl Marx schreef ook walgelijke dingen over joden, terwijl hij toch echt van joodse afkomst was. En trouwens, er zijn ook Afro-Amerikanen die duidelijk racistisch zijn ten opzichte van... mede-Afro-Amerikanen. Dat je zelf een bepaalde huidskleur of afkomst hebt betekent niet dat je die groep waar je toe behoort niet kan haten.
Hartstikke goed dus, de uitspraak van het Hof, maar hier moet het niet bij blijven. Uiteindelijk moet die hele walgelijke BDS-beweging getypeerd worden als antisemitisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten