Erik Mouthaan (RTL Nieuws) bewijst op Twitter voor de zoveelste keer een Wilders-hater pur sang te zijn

Geen categoriejan 21 2018, 16:00
Het vervelende is dat RTL Nieuws ons tegelijkertijd wil vertellen dat Mouthaan héél objectief is.
Bij De Dagelijkse Standaard zijn we open en eerlijk over onze politieke standpunten. We zijn een rechts-liberale website. Het nieuws dat wij selecteren én de opinies die wij geven zijn gebaseerd op die rechts-liberale denkbeelden. Je kunt het oneens met ons zijn, maar je kunt ons er niet van beschuldigen dat we niet open en transparant zijn over onze politieke voorkeuren.
Helaas is niet iedereen zo. Zie Erik Mouthaan en zijn werkgever RTL Nieuws. RTL Nieuws en Mouthaan willen ons doen geloven dat ze "objectief" verslag doen van "het nieuws." Hun persoonlijke meningen spelen helemaal geen rol in hun berichtgeving. Echt niet! Sterker nog, ze hebben eigenlijk niet eens een eigen mening.
Nope.
En dan zie je dit soort tweets dus voorbijkomen.
https://twitter.com/erikmouthaanRTL/status/954712200786137094
Die reactie van Mouthaan zegt alles over hem en zijn mening over Wilders. Hij zou geen andere Nederlandse politicus op zo'n manier een sneer geven, zeker niet op Twitter (en dus publiekelijk). Maar Wilders wel. Waarom? Omdat Wilders niet netjes politiekcorrect is. Hij zegt niets over de opkomst, over het feit dat Wilders een demonstratie op heeft gezet, nee, alleen maar een passief-agressieve reactie op Wilders' vocabulaire, en dat is het dan.
Natuurlijk is Wilders niet de enige politicus aan wie Mouthaan een hekel heeft. Als je de 'journalist' volgt zie je hem regelmatig propaganda bedrijven voor de Democraten door president Trump en zijn Republikeinse Partij systematisch af te zeiken. Daarbij draait en liegt hij er lustig op los.
Het meest merkwaardige van dit verhaal? Dat lijkt RTL Nieuws totaal niet dwars te zitten. Blijkbaar zijn ze het daar allemaal met Mouthaan eens.
RTL Nieuws: de nieuwe NOS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten