Duitse voedselbank doet politiek incorrect: weigert voorlopig asielzoekers als nieuwe klanten

Geen categoriefeb 28 2018, 16:00
Een voedselbank in de Duitse stad Essen neemt 'tot nader order' geen asielzoekers meer aan als nieuwe klanten. De reden? Ze zouden voor teveel overlast bezorgen en de oude klanten afschrikken.
Links Duitsland heeft zich de afgelopen weken bijzonder druk gemaakt om de stand van zaken bij de 'Essener Tafel' - zeg maar een voedselbank in de stad Essen, in het Ruhrgebiet. Op de website van de organisatie waar minderbedeelden gratis voedsel kunnen halen, staat tegenwoordig namelijk dit bericht:

Da Aufgrund der Flüchtlingszunahme in den letzten Jahre, der Anteil ausländischer Mitbürger bei unseren Kunden auf 75% angestiegen ist, sehen wir uns gezwungen um eine vernünftige Integration zu gewährleisten, zurzeit nur Kunden mit deutschem Personalausweis aufzunehmen.

Oftewel: het aantal vluchtelingen dat gebruikmaakt van de dienst maakt inmiddels 75% van het totale klantenbestand uit, waardoor ze zich genoodzaakt voelen om enkel nog Duitsers te accepteren als nieuwe klanten. Is dat een ramp, vraag je je misschien af? Wellicht niet altijd, maar wél in dit geval. De asielzoekers zorgen namelijk voor een hoop overlast, mede doordat ze het concept van een voedselbank niet helemaal lijken te snappen: sommigen klaagden steen en been omdat ze niet elke dag kip konden krijgen, bijvoorbeeld - zij lijken de vrijwilligers eerder als niet-betaalde kelners bij een 5-sterrenrestaurant te zien, ofzo. Andere klanten - grotendeels ouderen en alleenstaande moeders - durven daarintegen nauwelijks nog langs te komen, uit angst voor geweld van de soms agressieve 'vluchtelingen'. Uit angst dat straks geen enkele Duitser nog langs durft te komen, heeft de Essener Tafel dus deze beslissing genomen.
En daar zijn veel (linkse) mensen niet bepaald blij mee. De termen die je zou verwachten vliegen in het rond: 'discriminatie', 'racisme', 'islamofobie': het is allemaal wel langsgekomen in de discussie hierom. Zelfs Angela Merkel heeft zich erin gemengd: zij heeft kritiek op het besluit, en wil dat de situatie 'zo snel mogelijk opgelost wordt'. Juist ja.
De leiding van de bank laat zich echter - verfrissenderwijze - niét intimideren door boze linkse mensen en politici. Ze lieten vandaag weten dat ze opnieuw gaan nadenken over de verdeling van het eten, maar lieten ook expliciet weten dat de opnamestop van asielzoekers bij hen gehandhaafd blijft. Daar kun je veel van vinden, maar dapper is het na alle kritiek zeker.
Wie in ieder geval niét kritisch zijn, zijn de (Duitse) klanten van de voedselbank. Naast dat ze niet te spreken zijn over de agressieve houding van de jonge kansenparels, lijken de meesten het ook helemaal niet nodig te hebben. "Sommigen komen hier met een dikke wagen voorrijden, slaan voedsel in en verkopen het een paar straten verderop", vertelt één man. Of dat verhaal nu aangedikt is of niet, je kunt - en moet - je eigenlijk afvragen: wat doen die asielzoekers hier eigenlijk? Ze krijgen al zo ongeveer alles gratis van de staat - moeten ze dan ook nog eens de voedselbanken leeg komen halen? Die noodzaak lijkt nou niet echt te bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten