Duitsland en Nederland verdeeld over 'genderneutrale taal': ''Verkrachting van de taal.''

Geen categoriejun 08 2018, 21:00
Ik kan het mij niet voorstellen, maar in Duitsland en Nederland gaan stemmen op om de taal te veranderen en er een 'genderneutraal' component aan toe te voegen. Volgens deskundigen en lobbygroepen is het niet meer dan logisch dat de taal moet gaan veranderen. Hen, vij, weet ik wat nog meer variaties je er op kan hebben. Nu 'voelen' de transgenders zichzelf niet vertegenwoordigd in de taal.

Taalkundige Wim Daniëls vindt zowel het gendersterretje als het woord 'hen' geen goede optie. Maar in principe is hij een groot voorstander van genderneutrale taal. ,,Mijn kijk daarop is veranderd door een boek over de baarmoeder dat ik schreef samen met een gynaecoloog. Daardoor weet ik dat het behoorlijk veel voorkomt dat mensen tussen twee geslachten inzitten. Een foutje van de natuur, maar met grote impact op deze mensen. Daar moeten we niet lichtzinnig over doen.''

Niet iedereen is blij met deze mogelijke verandering. De fameuze Jordan Peterson vindt het bijvoorbeeld een uiting van politieke macht, cultuurmarxistische invloeden binnen de samenleving, het 'opleggen' van taal op de rest van de samenleving als diezelfde uiting van politieke en sociale macht. Controle door taal. In Duitsland is vooral de rechtse Alternative für Deutschland erg negatief over de voorstellen:

De rechtse partij Alternative für Deutschland liet vanmiddag weten zich op actie te beraden. De voorstellen 'verkrachten de Duitse taal', stelt de AfD. ,,Geweld tegen een taal is geweld tegen een cultuur en onze vrijheid van denken. We zullen de voorvechters van vermeende politieke correctheid niet toestaan ​​onze moedertaal te ruïneren.''

Dit soort berichten doen mij denken aan interviews met Peterson, waarin die heel goed uitlegt wat taalmutatie aangaande transgenders betekent:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten