Duitsland en Nederland verdeeld over 'genderneutrale taal': ''Verkrachting van de taal.''

Duitsland en Nederland verdeeld over 'genderneutrale taal': ''Verkrachting van de taal.''

Ik kan het mij niet voorstellen, maar in Duitsland en Nederland gaan stemmen op om de taal te veranderen en er een 'genderneutraal' component aan toe te voegen. Volgens deskundigen en lobbygroepen is het niet meer dan logisch dat de taal moet gaan veranderen. Hen, vij, weet ik wat nog meer variaties je er op kan hebben. Nu 'voelen' de transgenders zichzelf niet vertegenwoordigd in de taal.

Taalkundige Wim Daniëls vindt zowel het gendersterretje als het woord 'hen' geen goede optie. Maar in principe is hij een groot voorstander van genderneutrale taal. ,,Mijn kijk daarop is veranderd door een boek over de baarmoeder dat ik schreef samen met een gynaecoloog. Daardoor weet ik dat het behoorlijk veel voorkomt dat mensen tussen twee geslachten inzitten. Een foutje van de natuur, maar met grote impact op deze mensen. Daar moeten we niet lichtzinnig over doen.''

Niet iedereen is blij met deze mogelijke verandering. De fameuze Jordan Peterson vindt het bijvoorbeeld een uiting van politieke macht, cultuurmarxistische invloeden binnen de samenleving, het 'opleggen' van taal op de rest van de samenleving als diezelfde uiting van politieke en sociale macht. Controle door taal. In Duitsland is vooral de rechtse Alternative für Deutschland erg negatief over de voorstellen:

De rechtse partij Alternative für Deutschland liet vanmiddag weten zich op actie te beraden. De voorstellen 'verkrachten de Duitse taal', stelt de AfD. ,,Geweld tegen een taal is geweld tegen een cultuur en onze vrijheid van denken. We zullen de voorvechters van vermeende politieke correctheid niet toestaan ​​onze moedertaal te ruïneren.''

Dit soort berichten doen mij denken aan interviews met Peterson, waarin die heel goed uitlegt wat taalmutatie aangaande transgenders betekent:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties