Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen, maar VVD, CDA en D66 wel: formatie niet verder gekomen

Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen, maar VVD, CDA en D66 wel: formatie niet verder gekomen

Het is vandaag niet verder gekomen met de formatie-onderhandelingen. Het is alweer de zoveelste dag van deze trieste tijd. De partijen schijnen het nog steeds 'erg moeilijk' te vinden en zijn niet veel dichter meer tot elkaar gekomen. Goh.

Iedereen kent wel een persoon die iets stoms gaat doen en waarbij je elke keer weer waarschuwt voor de consequenties. Toch doet diegene het weer en wat gebeurt er? Juist, de consequenties waar je al voor gewaarschuwd had. Dit lijkt ook het geval te zijn voor deze hele rare formatiepoging. GroenLinks kon er niet bij vanwege diepe principiële verschillen en de ChristenUnie werd weggejaagd door D66.

Wat gebeurde er daarna? Oja! Edith Schippers opperde een ander persoon om de informatie te leiden, Tjeenk Willink! Die zou volgens iedereen het toch maar allemaal voor elkaar gaan krijgen. Wat krijgen we daarna, een nieuwe formatiegang langs de grootste partijen. Ohnee, de PVV mocht er weer niet bij natuurlijk. Tjeenk Willink zag een coalitie met GroenLinks of de ChristenUnie nog steeds als het beste plan. Alsof alles dat voor dat moment gebeurde niet meer bestond.

Vanmorgen was het dan toch weer zover. Besprekingen, besprekingen, besprekingen. Mark Rutte werd er moe van en Sybrand Buma leek er ook niet zoveel zin meer in te hebben. Wat is het eindresultaat? ChristenUnie voelt zich nog steeds niet geliefd bij D66 en de besprekingen lopen weer vast bij de migratieproblematiek. Meent men dit nou? Hier had iedereen toch voor gewaarschuwd? Luistert er nou niemand daar in het Haagse nest? Nee, ze zijn het jongetje aan het spelen die toch steeds weer dezelfde fouten blijft maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties