Een moeder doodde haar dochtertje en twee nichtjes in een auto-ongeluk. Een Facebook-berichtje zal haar lot bepalen

Een moeder doodde haar dochtertje en twee nichtjes in een auto-ongeluk. Een Facebook-berichtje zal haar lot bepalen

Ze verzond het berichtje namelijk 27 seconden voor het ongeluk.

Toen ze op een weg in het Amerikaanse Wisconsin reed in december, 2013, verloor Kari Jo Milberg de macht over het stuur. De auto kwam terecht op de verkeerde weghelft en reed vervolgens vol in op een grote vrachtwagen.

Kari's 11-jarige dochtertje Lydia -- die op de passagiersstoel zat, naast haar moeder -- was op slag dood. Haar 5-jarige nichtjes Laynie Joe Amos en Clara Pavek werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze helaas alsnog overleden.

Kari en haar 3-jarige zoontje overleefden het ongeluk op wonderbaarlijke wijze. Toch staat ze nu terecht wegens dood door schuld. Volgens de politie had het ongeluk namelijk voorkomen kunnen worden.

Volgens de verdediging reed Kari tegen een brok ijs aan dat op de weg lag. Daardoor zou ze de macht over het stuur verloren hebben. De aanklager denkt daar heel anders over. Die stelt namelijk dat Kari zelf niet oplette: 27 seconden voor het ongeluk stuurde ze namelijk een Facebook-berichtje naar een ander.

[caption id="attachment_141516" align="aligncenter" width="570"]Screenshot Fox 9. Het autowrak na het ongeluk waarbij Kari's dochtertje en twee nichtjes om het leven kwamen. Screenshot Fox 9. Het autowrak na het ongeluk waarbij Kari's dochtertje en twee nichtjes om het leven kwamen.[/caption]

Met andere woorden: ze was aan het appen terwijl ze autoreed.

Verschillende media berichten dat Kari's telefoon pas in april 2014 gevonden werd toen het ijs eindelijk gesmolten was. Toen de autoriteiten haar mobieltje onderzochten zagen ze dat ze kort voor het ongeluk een berichtje had gestuurd naar een niet-geïdentificeerde man:

"Ik zie je bij de lunch."

Dat bericht werd 27 seconden verzonden voordat het alarmnummer 911 een telefoontje ontving over het vreselijke auto-ongeluk waarbij Kari's dochter en twee nichtjes om het leven kwamen.

Kari zegt nu dat ze zich niets van het ongeluk kan herinneren. Door de impact van het ongeluk vloog ze namelijk uit de auto. Volgens zichzelf was de klap die ze daarbij op liep zo groot dat al haar herinneringen verdwenen zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties