ISIS draagt jihadisten in het Westen op: 'Blijf daar, pleeg aanslagen'

Geen categoriejun 29 2016, 13:00
De radicaal-islamitische massaslachters van ISIS willen dat hun sympathisanten in het Westen nog veel meer onschuldige mensen vermoorden.
Hoewel ISIS het steeds lastiger heeft in Syrië en Irak -- waar de terreurorganisatie eindelijk gebieden kwijtraakt aan de anti-ISIS coalitie -- is het gevaar dat deze club haatbaarden vormt voor het Westen nog altijd bijzonder groot. Dat zegt het Witte Huis, tenminste. En ja, de aanslagen van eerder dit jaar op het vliegveld van Brussel en de aanslag van gisteravond op het vliegveld van Istanbul, bewijzen dat.
Brett McGurk, de representant van president Obama bij de anti-ISIS coalitie, heeft Amerikaanse Congresleden gezegd dat ISIS aanhangers in het Westen heeft verteld dat ze daar moeten blijven zodat ze daar de komende weken, maanden en zelfs jaren aanslagen kunnen plegen. Sommige van die jihadisten willen afreizen naar Syrië om daar 'te helpen' in de Jihad. De top van ISIS moedigt dat af.
McGurk vertelde de leden van het Congres dat ISIS wat hem betreft wel degelijk verzwakt is door het offensief in Irak (van het Iraakse leger) en in Syrië (door het offensief van Assad gecombineerd met de aanvallen van de anti-ISIS coalitie). Die Congresleden zijn daar veel kritischer over. Zij zeggen terecht dat ISIS stug doorgaat met het plegen van aanslagen. Voor een terreurorganisatie die op zijn knieën zit is ISIS dus nog behoorlijk sterk.
Hun mening wordt gedeeld door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Maiziere. Die zegt blij te zijn met de opmars van de anti-ISIS coalitie in het Midden-Oosten, maar voegt daar aan toe dat ISIS wel degelijk nog een ongelooflijke dreiging vormt voor onze veiligheid:

"Wij vrezen dat ISIS zijn activiteiten zal externaliseren, exporteren naar Europa, en dat komt met name doordat de organisatie snel terrein verliest in het Midden-Oosten."

Ongelooflijk genoeg heeft McGurk het ondertussen nog steeds over zogenaamde "eenzame wolven": terroristen die op eigen initiatief handelen. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Deze mensen zijn lid van ISIS en doen wat hen gezegd wordt. Ook hebben ze een hele infrastructuur om wapens en explosieven in handen te krijgen. Heel gek, maar dat soort zaken vind je niet zomaar op straat, zeker niet in Europa waar het hebben van vuurwapens over het algemeen verboden (of in ieder geval bijzonder gelimiteerd) is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten