Eerste vrouw krijgt officiersrang bij de Amerikaanse mariniers

Geen categoriesep 26 2017, 11:00
Dit is nou écht feminisme.
Ah kijk. De genderneutrale politie zal het ongetwijfeld heel erg vinden -- we mogen immers niet meer hardop zeggen dat iemand een vrouw is -- maar het Amerikaanse leger heeft aangekondigd dat de eerste vrouwelijke Amerikaanse marinier gepromoveerd is tot officier. De vrouw, die anoniem wil blijven, werd samen met tientallen andere kandidaten na een training van dertien weken benoemd tot luitenant. Dit betekent dat ze vanaf nu leiding geeft aan een peloton van veertig mariniers.
Generaal Robert B. Neller zette deze foto van de vrouw online. Haar familie zal haar ongetwijfeld herkennen, maar voor de rest zal niemand zien hoe ze er echt uitziet, wat precies is wat ze wil. Deze vrouw heeft namelijk géén behoefte aan grote verhalen in de media over haar prestatie -- hoewel daar overigens wél recht op zou hebben.
https://twitter.com/GenRobertNeller/status/912292072740327424
De training voor dit soort officieren -- die 13 weken duurt -- is werkelijk ongelooflijk zwaar. Om er zelfs maar voor in aanmerking te komen moet je bij de beste van de besten horen. En zelfs dan valt 30 procent van de kandidaten nog af. Ook dit jaar was dat het geval: 130 mariniers begonnen aan de training, slechts 88 maakten die af.
Voor iemand roept dat rechts zogenaamd tegen vrouwelijke officiers is: dat is onzinnig. Vrouwelijke officiers zijn prima. Sterker nog, voor ons van rechts maakt het niet uit of iemand man of vrouw is, als hij of zij maar competent is. Met andere woorden: de training moet niet "aangepast worden" aan vrouwen. Iedereen moet precies dezelfde training doorstaan. Iedereen die de training succesvol afrond is een goede officier; of de kandidaat man of vrouw is, is volstrekt irrelevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten