Ybeltje Berckmoes: om van mij af te komen wilde de VVD mij burgemeester in een kleine gemeente maken

Geen categoriesep 26 2017, 10:00
Het afvoerputje van de moderne politiek.
Ooit, heel lang geleden, was het burgemeesterschap een serieuze baan, waarvoor goede, lokale staatsmannen en -vrouwen gevonden werden. Ze hadden aanzien in hun gemeente, mensen kenden hen, en ze werden dan ook buitengewoon gerespecteerd door hún burgers.
Nou, die tijden zijn al lang voorbij. En dat komt voor een groot deel doordat burgemeesters opgedrongen worden door Den Haag. Steeds weer zijn het mensen die a) niets hebben met de stad of het dorp waar ze in dienen en die b) alleen maar burgemeester worden omdat ze om wat voor reden dan ook uitgerangeerd zijn in de landelijke politiek.
Dat wordt bevestigd door Ybeltje Berckmoes, oud-Kamerlid voor de VVD. In haar memoires, waar we gisteren al het één en ander over schreven, vertelt zij dat de VVD-top van háár probeerde af te komen door haar een burgermeesterschapje aan te bieden. Zoals chef politieke redactie van de Volkskrant Raoul du Pré schrijft:
https://twitter.com/raouldupre/status/912555642296176640
Waar de VVD vroeger wegkwam met dit soort politieke spelletjes hebben de liberalen tegenwoordig een probleem: er is nu namelijk een alternatief. En dat alternatief is keihard voorstander van de gekozen burgemeester.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/912556102780375040
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten