Eindelijk: Irakese special forces staan klaar om ISIS te verjagen uit Mosoel

Geen categorieokt 20 2016, 14:04
De Irakezen zijn vastbesloten om ISIS te verjagen tot er geen jihadist meer over is.
Nog even doorbijten en dan kunnen de inwoners van Mosoel opgelucht ademhalen. Het Irakese leger kan niet wachten om ISIS te verjagen uit Mosoel en uit heel Irak. Twee jaar geleden wist ISIS grote delen van het land te veroveren omdat het slecht getrainde Irakese leger makkelijk kon worden verslagen. Tegenwoordig beschikt Irak over special forces, elitetroepen die door de Amerikanen getraind zijn om ISIS aan te pakken. En dat werpt vruchten af: de huidige special forces zijn niet te vergelijken met het slappe Irakese leger van twee jaar terug.
Als alles volgens plan gaat, wordt ISIS de komende dagen volledig verjaagd uit Mosoel. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor de inwoners van de stad: jarenlang hebben zij moeten zuchten onder het brute bewind van de ISIS-jihadisten. Onzedig geklede vrouwen werden gemarteld, homo's werden van gebouwen gegooid en tieners werden onthoofd omdat ze naar de verkeerde muziek luisterden. Aan die vreselijke tirannie komt binnenkort een einde dankzij het door Amerika geleide anti-ISIS-offensief.
Waar de Syrische dictator Assad met Russische steun de stad Aleppo helemaal kapotbombardeert met duizenden burgerslachtoffers tot gevolg, pakt de VS de strijd tegen ISIS subtieler aan. Geen massale bombardementen, maar een gericht offensief met special forces en helikopters. Hierbij wordt de burgerbevolking zoveel mogelijk ontzien, zodat de inwoners van Mosoel het Irakese leger ook echt als bevrijders zien – een belangrijk middel om te zorgen dat de bevolking zich volledig tegen ISIS keert.
De strijd tegen ISIS levert steeds meer succes op. Laten we hopen dat de walgelijke jihadisten binnenkort volledig verdwenen zijn. Niet alleen uit Mosoel, maar uit de hele wereld. We moeten niet rusten totdat deze terreurgroep volledig is uitgeroeid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten