Slecht nieuws: DENK verovert Nederland en opent overal lokale afdelingen

Slecht nieuws: DENK verovert Nederland en opent overal lokale afdelingen

Als dit zo doorgaat, heeft Nederland straks een heel groot probleem.

Veel partijen die beginnen als afsplitsing, behalen weinig succes. De PvdA-afsplitsers van DENK timmeren echter keihard aan de weg. De Nederturkse partij weet zich de woede van veel Nederlanders op de hals te halen met haar belachelijke standpunten over zaken als Zwarte Piet, maar heeft ook veel fans. Over het hele land springen afdelingen van DENK als paddestoelen uit de grond. Zo heeft de partij de afgelopen week afdelingen opgericht in Nijmegen en Utrecht, en werd eerder al een afdeling in Breda gestart.

Daarbij komt nog dat lokale politici van andere partijen zich aansluiten bij DENK. Het lijkt inmiddels bijna een trend: eerder deze maand sloot het Alkmaarse raadslid Keskin zich aan bij de beweging, waarmee DENK gelijk haar eerste gemeenteraadszetel veroverde.

Deze week stapte ook het Leidse SP-bestuurslid Mustafa Kus over naar DENK. Hij was al jarenlang bestuurder van de lokale afdeling van de Socialistische Partij, maar vindt DENK kennelijk toch aantrekkelijker. Hij maakte zelfs een dolblije selfie met partijleider Tunahan Kuzu.

[caption id="attachment_149817" align="aligncenter" width="702"]foto: Mustafa Kus / Facebook Mustafa Kus met zijn nieuwe partijleider Tunahan Kuzu. Foto: Facebook[/caption]

Kus' collega's in het bestuur van de SP hadden zijn overstap naar DENK totaal niet zien aankomen, schrijft de Leidse nieuwssite Sleutelstad:

Fractievoorzitter Julian van der Kraats van de SP Leiden vindt het jammer dat Kus zich aansluit bij DENK. “Mustafa is een geweldige vent. Heb hem gevraagd er nog even over na te denken. En als we toch uit elkaar gaan dan zal dat als vrienden zijn. Ik zal hoe dan ook nog met hem spreken om te kijken welke lessen we hier uit kunnen trekken.”

Wie weet hoeveel andere lokale politici op dit moment plannen hebben om over te stappen naar DENK? Er zijn de afgelopen decennia zo ontzettend veel Turkse en Marokkaanse politici verkozen namens de PvdA en andere linkse partijen dat sommige gemeenteraden volledig worden gedomineerd door deze mensen. De kans is behoorlijk groot dat sommige van hen de overstap naar DENK zullen wagen – zeker als DENK hen ervan weet te overtuigen dat de partij een succes wordt.

DENK is dus niet van plan om alleen in de Tweede Kamer haar Nederturkse zegje te doen, de partij wil uitrollen over heel Nederland. Dat lukt al heel aardig, en de kans is groot dat het alleen nog maar verder zal gaan. Hoe meer politici overstappen naar DENK, hoe lager de drempel wordt voor andere politici om hetzelfde te doen. En dat is slecht nieuws voor mensen die vinden dat de lange arm van Ankara niets te zoeken heeft in Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties