Ello wordt steeds populairder

Geen categoriesep 27 2014, 13:00
Reclamevrij social network.
De makers van Ello, een reclamevrij social network, laten weten dat ze de laatste tijd overspoeld worden door verzoeken van mensen die lid willen worden. De reden? Men heeft het gehad met Facebooks gebrek aan respect voor privacy. De NRC legt uit:

Ello-gebruikers hebben meer zeggenschap over hun eigen privacy dan Facebook-gebruikers, de leden zijn vrij om een valse naam te gebruiken (dat is inmiddels verboden bij Facebook) en berichten worden niet gecensureerd. Ello is bedacht door zeven grafisch vormgevers en programmeurs die een netwerk zochten om hun werk te laten zien en genoeg hadden van de bestaande sociale netwerken.

U kunt hun manifest hier lezen. Kort gezegd komt het erop neer dat ze het belachelijk vinden dat Facebook van alles en nog wat bijhoudt over uw gedrag online, en die informatie vervolgens door verkoopt aan adverteerders. Op Facebook bent u als gebruiker het product, Ello wil dat anders doen.
Het lijkt me een bijzonder interessant initiatief. Ik kan u nog niet vertellen hoe interessant precies, omdat ik nog geen uitnodiging heb gekregen. Op het moment dat dit wel zo is zal ik mijn gedachten met u delen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten