Elsevier legt de vinger op de zere plek: de VVD gebruikt de NRC om Omtzigt te beschadigen

Elsevier legt de vinger op de zere plek: de VVD gebruikt de NRC om Omtzigt te beschadigen

Frans Weisglas en Kees Berghuis promoten alle negatieve artikelen over Pieter Omtzigt. Ze doen dat voor hun grote maatje, Mark Rutte. Die wordt namelijk helemaal gek van de man die bekendstaat als de terriër van de nationale politiek.

Het is Elsevier ook opgevallen dat er een politiek spelletje gespeeld lijkt te worden met betrekking tot Pieter Omtzigt, MH17, en de recente berichtgeving in het NRC Handelsblad. Daarbij is het vooral opmerkelijk, aldus Carla Joosten, dat VVD'ers erg hun best doen om Omtzigt te beschadigen, de afgelopen dagen.

De kwestie rond CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en de MH17 bevat ook een partijpolitieke component. VVD’ers mengen zich met opvallend enthousiasme in het debat. De actieve twitteraar Frans Weisglas (VVD), oud-voorzitter van de Tweede Kamer, vindt zelfs dat Omtzigt na het NRC-verhaal moet aftreden.

Opvallender is de reactie van de voorlichting van de VVD-fractie. Die wordt in de persoon van hoofd voorlichting Kees Berghuis opeens heel actief. Op Twitter retweet hij niet alleen de berichtgeving van NRC, maar ook de artikelen die de Volkskrant en De Telegraaf over het NRC-bericht maakten.

De reden dat die VVD'ers zo bezig zijn Omtzigt te beschadigen is vrij simpel: ze doen dat voor Mark Rutte, hun Grote Leider. Omtzigt is de afgelopen jaren namelijk buitengewoon kritisch geweest ten opzichte van de premier en diens collega-ministers. Rutte heeft al tijden genoeg van de CDA'er. Zo beet hij Omtzigt in mei nog toe dat die een 'politiek nummertje" probeerde te maken. En dat was alles behalve de enige keer dat Rutte zich kapot ergerde. Omtzigt is voor hem al tijden een vreselijke luis in de pels. Hij wil maar wát graag van hem af.

En dat is natuurlijk precies waarom dit verhaal a) gelekt werd aan NRC Handelsblad en b) zo hard rondgetwitterd werd door VVD-prominenten. Ze proberen Rutte een dienst te doen door Omtzigt uit te schakelen. Dát is het hele verhaal.

Het goede nieuws voor Omtzigt en de 92.000 mensen die op hem stemden bij de verkiezingen: het CDA begrijpt dat ook maar al te goed en lijkt vooralsnog niet van zins om hem eruit te gooien. Dat is maar goed ook -- niet alleen voor Omtzigt zelf, maar vooral ook voor zijn partij. Als het CDA Omtzigt dumpt is het de partij die daar het meest onder lijdt. Nou ja, de partij én de bijna honderdduizend kiezers die zijn werk zo ongelooflijk op prijs stellen en elke dag hopen dat er méér politici als hij opstaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties