Emotionele beelden: Stam uit Papoea-Nieuw-Guinea ontmoet voor het eerst een blanke man

Emotionele beelden: Stam uit Papoea-Nieuw-Guinea ontmoet voor het eerst een blanke man

Een schitterende video van stamleden in Papoea-Nieuw-Guinea die voor het eerst een blanke man ontmoeten.

Wat gebeurt er als aliens op een dag op aarde landen en zich aan ons voorstellen? Dat betekent dus: wezens die wel weten dat wij leven, maar andersom absoluut niet.

Screen Shot 2016-04-25 at 11.22.17

Nou, als de video hieronder iets duidelijk maakt is het dat de kans groot is dat wij mensen eerst bang zullen reageren, vervolgens geschrokken, maar daarna langzaam maar zeker blij en positief zullen zijn.

Screen Shot 2016-04-25 at 11.22.37

In de video zie je namelijk hoe leden van een stam in Papoea-Nieuw-Guinea reageerden toen ze in 1976 voor het eerst een blanke man zagen. Met name de leider van het stel is tegelijkertijd ontzettend nieuwsgierig én op zijn hoede. Zie hoe de blanke en het stamlid langzaam hun handen naar elkaar uitstaken en elkaar voorzichtig aanraken, waarna het stamlid zijn hand meteen, geschrokken, intrekt.

Echt een schitterende en historische geschiedenis. Lang leve YouTube. Zonder die fantastische website hadden we deze beelden namelijk hoogstwaarschijnlijk nooit gezien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties