Enschede - Rolstoelbus voor gehandicapt broertje van DENK-raadslid opgeblazen

Geen categoriesep 08 2019, 16:00
Gisteravond is een rolstoelbus van de gemeente opgeblazen in Enschede. De familie Sariakçe had het busje in bruikleen om hun gehandicapte zoon (20) te kunnen vervoeren. De vermoedelijke dader ging er op een scooter vandoor.
Hier is echt iets vreemds aan de hand. Ik ben zelf woonachtig in Enschede en hoorde gisteren inderdaad een paar zware knallen, kennelijk afkomstig uit de wijk Stadsveld. Dat is niet zo'n beste buurt om te wonen maar kan deze actie ook niet verklaren. Men steekt hier in Enschede om de haverklap zwaar vuurwerk af, ongeacht de wijk. Maar dat een rolstoelbus wordt opgeblazen, dat is vrij uniek.
Volgens Fatma Sariakçe, de moeder van de gehandicapte Mohammed Safa, zei haar buurvrouw dat er heel bewust iets naar de bus werd gegooid. Zij zegt geen enkel idee te hebben wie hier een motief voor zou kunnen hebben. Zij speculeert dat het mogelijk iets te maken zou kunnen hebben met het feit dat haar oudste zoon gemeenteraadslid is namens DENK in Enschede. Die woont echter al jaren niet meer thuis.
Hoe je het ook bekijkt, het is gewoonweg verschrikkelijk. Maar als het een gerichte actie is geweest maakt het dat nog veel erger. En al helemaal als het motief intimidatie van een gemeenteraadslid via bedreigingen richting een gehandicapt broertje blijkt te zijn. Dan ben je wel echt ziek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten