Er zijn 325 gevaarlijke moslimextremisten in Nederland en nog eens duizenden sympathisanten

Geen categoriejan 25 2016, 12:00
De Nationale Politie houdt maar liefst 325 gevaarlijke moslimextremisten in de gaten. Dat bericht De Telegraaf op basis van geheime documenten die de krant in zijn bezit heeft.

De cijfers zijn onderverdeeld naar politie-eenheid. De eenheid Den Haag staat bovenaan met bijna 130 geloofsradicalen die in beeld worden gehouden door de politie. De regio Midden-Nederland, met steden als Utrecht, Amersfoort, Huizen, Zeist, staat op de tweede plaats met vijftig ‘gevaarlijke types’.

De politie is nimmer specifiek geweest over de exacte aantallen potentieel gevaarlijke radicalen in Nederland, die permanent onder het vergrootglas liggen.

Als politiekcorrect links bewijs wilde dat het extremismeprobleem bijzonder groot is en dus buitengewoon serieus genomen moet worden, hebben ze het nu. Dit zijn nagenoeg ongelooflijke cijfers; 325 potentiële terroristen. Moslimradicalen die zo gevaarlijk zijn dat ze continu in de gaten gehouden moeten worden omdat je niet wanneer de bom ontploft. Letterlijk.
En er is meer. Deze 325 gevaarlijke extremisten worden namelijk gesteund door duizenden sympathisanten.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/691562431554920448
Sommige van de radicalen zijn teruggekeerde Syriëgangers. Een NCTV-analist legt uit dat die types bij hun terugkeer vaak uitgelachen worden door andere radicalen, maar dat ze een paar maanden later hun oude leventje toch weer opgepakt hebben:

"Het is niet stoer om te zeggen dat je de kans hebt laten glippen om ‘in het paradijs’ te wonen. Onder radicalen worden ze belachelijk gemaakt. Maar na enkele maanden worden de meeste ook wel weer vergeven. Daarom is het belangrijk deze terugkeerders zo snel mogelijk te benaderen voordat zij terugkeren in de boezem van hun oude, radicale kring."

Dat laatste is alleen moeilijker gedaan dan gezegd omdat die jongeren bepaald niet op 'hulp' van de staat zitten te wachten. Ze zijn weliswaar teruggekeerd, maar dat betekent absoluut niet dat ze hun radicale denkbeelden kwijt zijn. Sterker nog, ze zijn vaak gewoon nog net zo radicaal als ze voor hun vertrek waren.
Overigens word ik een beetje moe van de manier waarop 'experts' over de Radicale Islam praten en over de aanhangers van die vreselijke ideologie: ze doen net alsof het een ziekte is. Isoleer de 'zieke,' geef hem een behandeling et voila: hij wordt wel weer 'beter.'
Zo werkt het niet jongens: de radicale islam is geen ziekte maar een religieuze ideologie. Aanhangers van die ideologie moeten gewoon verwijderd worden uit de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten