Erdogan: 'De EU heeft Turkije meer nodig dan andersom!'

Geen categorieapr 20 2016, 9:00
Wat een flauwekul.
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan probeert zichzelf er maar weer eens van te overtuigen dat de EU hem meer nodig heeft dan andersom:

“De Europese Unie heeft Turkije harder nodig dan Turkije de EU.” Met die woorden zet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de relaties tussen Brussel en Ankara verder op scherp. Hij is niet opgezet met een kritisch rapport dat vorige week werd goedgekeurd in het Europees Parlement.

Nee, Tayyip, de EU doet liever zaken met Turkije dan dat het jullie negeert, maar dat betekent niet dat we jou nodig hebben. Als puntje bij paaltje komt kunnen we jou namelijk gewoon links laten liggen, alle vluchtelingen zonder jouw toestemming terugsturen, en een muur om zuid-Europa bouwen zodat niemand er nog in kan. Vervolgens kunnen we ook flink wat hoge tarieven invoeren ten opzichte van Turkije, waardoor de Turkse economie in één week helemaal kapot is.
Turkije is een schitterend land met een schitterend volk -- wat mij betreft is het werkelijk één van de mooiste en leukste landen ter wereld (als we het gevaar van terrorisme even negeren -- maar Erdogan maakt het wel bijzonder lastig voor de EU om een goede relatie in stand te houden met zijn land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten