Erdogan-loyalisten DENK blijven zwijgen over zuiveringen Turkije

Geen categorieaug 15 2016, 15:00
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat steeds meer mensen opsluiten, maar de Nederturken van DENK kunnen zich er niet druk om maken.
DENK, de politieke partij van Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons, laat er geen misverstand over bestaan: de club is niets meer of minder dan de Nederturkse afdeling van de AKP, de partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Als dat niet zo was had DENK ondertussen namelijk in ieder geval iets van kritiek geuit op de zuiveringen die op dit moment plaatsvinden in Turkije. Zo'n 80.000 mensen zijn geschorst, ontslagen, of zelfs opgesloten. Journalisten worden op grote schaal vervolgd, de persvrijheid is afgeschaft, academici moeten vrezen voor hun vrijheid, en iedereen die geen Erdogan-loyalist is doodsbang dat zij er binnenkort ook aan moeten geloven.
Je zou denken dat DENK, dat Turkije een warm hart zegt toe te dragen, zich daar toch een beetje druk om zou maken. Het betekent immers dat Turkije met de dag minder vrij en democratisch wordt. Als liefhebber van Turkije moet dat je dwarszitten.
Kuzu en Öztürk delen die opvatting niet. Kijk maar eens naar de officiële Facebook-pagina van de partij. Daar reppen zij werkelijk met geen woord over wat er allemaal in Turkije gebeurt. Zoals het gezegde stelt: wie zwijgt stemt toe.
We wisten al lange tijd dat de lange arm van Ankara buitengewoon ver reikt, maar het is desalniettemin bijzonder vriendelijk van DENK dat ze dat voor de zekerheid nog maar eens bevestigen. Kuzu en co. hadden ook een theatervoorstelling kunnen geven; ze hadden net kunnen doen alsof ze wel degelijk democraten waren. Dan hadden ze met name de mainstream media ongetwijfeld voor de gek kunnen houden wat betekent dat ze dus veel positieve (en gratis) pers hadden gekregen.
Nu is dat niet zo. We zien allemaal wat en wie ze zijn, en waar ze voor staan. Op termijn zal DENK zichzelf daarmee opblazen... wat natuurlijk bijzonder goed nieuws is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten