Ethiopische premier haalt hard uit naar kroonprins Abu Dhabi: 'Jullie kunnen ons niets over de islam leren, jullie maken de islam kapot'

Geen categorieaug 02 2018, 11:00
Zo, die kon Mohammed bin Zayed al Nahyan in zijn zak steken.
Vorige week ontmoetten de nieuwe premier van Ethiopië (Abiy Ahmed) en de kroonprins van Abu Dhabi (Mohammed bin Zayed al Nahyan) elkaar. Je zou denken: leuk voor die heren, maar dat is toch niet interessant voor de rest van de wereld. Nou, dat is dus een vergissing. Het is voor ons namelijk wel degelijk interessant.
Toen premier Ahmed op 27 juli de Amerikaans-Ethiopische gemeenschap in de staat Virginia bezocht vertelde hij namelijk dat de kroonprins en hij een behoorlijk felle uitwisseling met elkaar hadden. Ahmed wil een 'islamitisch centrum' bouwen in de hoofdstad van zijn land. Hij vroeg de kroonprins of die dat project kon en wilde steunen (financieel dus). Die antwoordde dat het een geweldig idee was, en dat hij en zijn kornuiten de premier niet alleen zouden helpen om het centrum te bouwen, maar ook "om de Islam te begrijpen."
Helaas voor meneer de kroonprins was de premier daar niet van onder de indruk. Zijn antwoord loog er niet om:

"We hoeven de religie niet van jullie te leren. Jullie zijn de religie verloren. Wat wij moeten doen is zo snel mogelijk Arabisch leren. Op die manier kunnen we de religie nóg beter begrijpen en jullie vervolgens onderwijzen."

En hij was nog niet klaar. Toen de kroonprins hem "waarom?" vroeg had de premier zijn antwoord klaar:

"Om twee redenen. Ten eerste is de islam een religie van vrede. Maar de situatie in het Midden-Oosten -- in Algerije, Jemen en Egypte bijvoorbeeld... Wat we zien is dat de islam zichzelf vernietigt. Een islam die niet eens op de echte islam lijkt is wijd verspreid onder jullie. Jullie zijn vergeten wat vrede is en hoe een ander te vergeven."

Zo. Die kon de kroonprins in zijn zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten