EU: Leugens en misleiding

Geen categoriemei 16 2014, 14:00
Het Europees Parlement ging natúúrlijk akkoord met de bankenunie. Weten zij veel. De EU wordt gedomineerd door netto schuldenaren.
De bankenunie is een heel slecht idee voor Nederland, ondanks alle mooie woorden van minister Dijsselbloem, tevens voorzitter van de Eurogroep, alle ministers van Financiën van de eurozone. Maar maakt u zich geen illusies. Wanneer je vele bijna failliete banken – vooral uit Frankrijk, Italië en Spanje – in deze bankenunie stopt, komt er vanzelf een (volgende) crisis.
En in een volgende crisis neemt de EU en de eurozone 'vanzelfsprekend' opnieuw noodmaatregelen om de euro te redden. Ook al zullen er tientallen miljoenen mensen (zo niet vele malen meer) straatarm worden, dat maakt technocraten niets uit. Zolang hun boterham (ruim) besmeerd blijft hebben zij lak aan het volk.
Bij de invoering van de euro, anno 1999, is ook volledige werkgelegenheid en toenemende welvaart beloofd; al per 2010, terwijl de eurocrisis als systeemfout er nota bene al in zat. Dat heeft tot erg grote werkloosheid geleid in onder andere Griekenland, Spanje en Portugal, maar intussen ook bij ons. De ellende in Griekenland gaat nog veel verder: daar is de gezondheidszorg op het niveau van een arm derde wereldland gekomen. Veel suikerpatiënten krijgen géén insuline-spuiten meer. De medicijnen zijn op en er is geen geld om de voorraad aan te vullen. En nu, vlak voor de EU-verkiezingen, wordt door Eurocraten en Brussel getuigen beweerd, dat de eurocrisis voorbij is. Ik betwijfel of dat financieel-economisch waar is. Maar zeker is, dat het leed voor miljoenen, tientallen miljoenen mensen, veroorzaakt door de eurocrisis, nog niet voorbij is. Nog lang niet voorbij is. De technocraten uit Brussel misleiden het publiek en liegen u voor. Over de economie, over uw pensioen, over de toekomst. Over alles eigenlijk. Maar er is ook een oplossing mogelijk. Maar politiek en luisteren, het is net water en vuur.
Zie voor wat de bankenunie allemaal inhoudt ook hier en hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten