shutterstock 1565075557

EU schiet mogelijk te hulp! Vakantievouchers niet geliefd bij Europese Commissie: 'Reiziger heeft recht op geld'

Geen categoriemei 13 2020, 15:00
In Nederland wordt iedereen waarvan de vakantie niet doorgaat opgezadeld met een vakantievoucher, die men vervolgens binnen een jaar moet gebruiken. Een rare constructie waar vele haken en ogen aanzitten. Want wanneer men eindelijk wel weer op vakantie zou kunnen is het goed mogelijk dat de vliegtickets een stuk duurder zijn geworden, en dat betekent dan dat je moet gaan bij betalen. Ook de Europese Commissie heeft flink veel kritiek op dit voucher-systeem.
De Europese Commissie is van mening dat reizigers die al een vakantie hadden geboekt en deze reis willen annuleren, en vervolgens hun geld terug willen, hier ook recht op hebben. Dit terwijl onze eigen staat juist een groot voorstander is van het voucher-systeem, zodat bedrijven als KLM niet nog harder worden getroffen.
De Europese Commissie heeft gezegd dat landen die de regels omtrent consumenten schenden hard kunnen worden aangepakt. Dit betekent dat de EU tal van lidstaten in de gaten gaat houden, aangezien veel landen nu al met omstreden voucher-systemen werken. Terwijl deze vouchers zeker niet altijd conform de consumenten regelgeving is.
Eurocommissaris Verstager is hier zeer kordaat over: men heeft gewoon recht op zijn of haar geld. Landen kunnen dus leuke dealtjes sluiten met grote bedrijven zoals KLM, maar zo'n voucher systeem is dus gewoon niet oké.
De Europese Commissie neemt het dus terecht op voor de gedupeerde consument, die nu toch wat sterker in zijn schoenen zal staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten