Eurocommissaris Frans Timmermans kopieert wetgeving en kondigt 'Europese Klimaatwet' aan

Eurocommissaris Frans Timmermans kopieert wetgeving en kondigt 'Europese Klimaatwet' aan

Frans Timmermans is wederom verkozen tot uitvoerend vice-voorzitter van de Europese Commissie en gaat zich in Brussel bezighouden met het onderwerp klimaat. Ondanks diverse protesten van boze Europese boeren tegen de landelijke klimaatbureaucratie, denkt Timmermans nog een stap verder: hij wil binnen 100 dagen een Europese klimaatwet opleveren, via NU.

Timmermans gaat dus werken aan de zogeheten 'Green Deal' en wil binnen 100 werkdagen de Europese Klimaatwet opleveren. Waarom er nu nóg een extra Klimaatwet bijkomt en wat het nut is van deze wet, terwijl een internationaal verdrag ondertussen al in de lade ligt en de nationale overheden deze hebben geratificeerd, is onduidelijk.

Maar waarschijnlijk konden ze in Brussel geen geschikt baantje vinden voor Timmermans en was dit het enige wat overbleef. Dus mag hij zich nu gaan bezig houden met het frustreren van de Europese economie, terwijl China en de Verenigde Staten lachen om de 'moedwillige onwetendheid' van Timmermans.

De PvdA'er zal in de komende tijd de klimaatwetgeving van EU-lidstaten 'harmoniseren' in een nieuwe Europese richtlijn, gecombineerd met investeringsfondsen natuurlijk om de industrie te subsidiëren. Doelstelling van de Europese klimaatwet is een Europese Unie die nog voor 2050 volledig klimaatneutraal is. Een bijzonder stevige doelstelling.

Dat betekent in principe een einde aan de uitstoot van allerlei stofjes zoals CO2, stikstof en andere, maar aangezien dat niet altijd mogelijk is zijn er ook andere opties. Zijne excellentie, Timmermans wil bijvoorbeeld toestaan dat EU-lidstaten 'gaan compenseren voor uitstoot', door bijvoorbeeld meer bomen te planten of 'carbon credits' te kopen bij een gecertificeerde juristenorganisatie. Dat laatste is het 'klimaatverdienmodel' waarover al veel is bericht op DDS.

De Visigrad-landen, Polen, Hongarije en Tsjechië, zijn niet zo positief over Timmermans. Zij vrezen dat zijn 'groene deal' zal leiden tot grote problemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer