Europa hatende baardmannen reëel probleem: 'Zes mannen in Nederland en België opgepakt voor financieren ISIS'

Europa hatende baardmannen reëel probleem: 'Zes mannen in Nederland en België opgepakt voor financieren ISIS'

ISIS had geen crowdfunding nodig om toch de nodige financiering te ontvangen vanuit Europa. Een groot onderzoek naar terrorismefinanciering concludeerde dat er verscheidene mannen in Nederland en België ISIS-strijders hebben gefinancierd. Enorm sneu om te beseffen wat voor sneuneuzen we zelf herbergen in ons land. Mannen die zo'n hekel hebben aan het Westen dat ze een stel antisemitische gekken durven te financieren. Walgelijk.

Vier van de zes mannen werden opgepakt in Midden-Nederland. Tussen 2013 en 2014 zouden ze in Turkije en Syrië geld hebben overhandigd aan diverse islamisten van ISIS. Het geld zou worden ingezameld door een stichting dat claimde zich in te zetten voor oorlogsslachtoffers.

Diezelfde stichting zou in Nederland naar verwachting 200.000 euro hebben opgehaald door bijeenkomsten en benefieten te hebben gehouden in Nederland. Dit betekent dat er mogelijk veel meer mensen bewust hebben geïnvesteerd in de financiering van ISIS.

Hoe groot en ernstig het probleem daadwerkelijk is, weten we nog niet. Andere onderzoeken lopen gelukkig nog, maar dat we te maken hebben met diepgewortelde rot dat moge duidelijk zijn. Het is onbegrijpelijk dat er idioten en warhoofden in Nederland vrijwillig ISIS financieel hebben ondersteund. Wat bezielt zulke mensen?

Eerder dit jaar zijn er ook al mensen opgepakt voor het financieren van terrorisme, er lijkt geen spraken te zijn van een 'incident' of een verward individu maar van een groter netwerk achter deze idioterie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties