Europese Commissie presenteert 'Europees reisbewijs': 'Op deze manier kunnen mensen weer met plezier normaal leven'

Europese Commissie presenteert 'Europees reisbewijs': 'Op deze manier kunnen mensen weer met plezier normaal leven'

Reisbewijs voor corona. Bron: vovidzha / Shutterstock.com

Gisteren gingen de geruchten al rond rond dat de EU zo snel mogelijk een 'coronapaspoort' zou gaan introduceren. Vandaag kwam de Europese Commissie met de plannen op de proppen. Het 'groene certificaat' is volgens de EU-bobo's dé manier om de EU weer open te gooien voor toerisme.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De plannen werden vanmiddag gepresenteerd en voorgelegd aan het Europees parlement. Veel landen, en met name de zuidelijke lidstaten, willen zo snel mogelijk beginnen met het uitrollen dit voorstel. Zij zien dit als dé mogelijkheid om 2021 toch nog een succesvol jaar te laten worden voor de toerismesector.

?ref_src=twsrc%5Etfw

En zo lijkt een coronapaspoort dus de keiharde werkelijkheid te worden. Er lijkt geen ontkomen aan. Er zijn nog wel lidstaten die enkele ethische obstakels zien; Nederland wil bijvoorbeeld niet dat mensen die langer moeten wachten op een vaccin, of helemaal niet willen worden gevaccineerd, buitenspel worden gezet.

Deze dilemma's zouden nog wel eens een probleem kunnen worden voor de EU, aangezien alle 27 landen akkoord moeten gaan met dit voorstel. Het zuiden van Europa kan dit plan wel zien zitten, maar als enkele landen dit simpelweg niet willen dan kan het gehele plan naar de prullenbak.

Toch zet de Europese Commissie hoog in: zij willen voor de zomer deze reiscertificaten in gebruik nemen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties