Europese Commissie wil geld zien: 'Juncker overweegt deel winst ECB op te eisen'

Europese Commissie wil geld zien: 'Juncker overweegt deel winst ECB op te eisen'

Oh ja. Dat is volkomen normaal, natuurlijk.

Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Dat is al jaren het motto van de Europese Unie, en dan met name van de Europese Commissie. Maar nu maken Jean-Claude Juncker en Fransje Timmermans het wel héél dol:

De Europese Commissie overweegt een deel van de winst van de Europese Centrale Bank (ECB) op te eisen voor de Europese pot.

De belangrijkste reden dat Juncker zo naarstig op zoek is naar meer fondsen is, hoe kan het ook anders, Brexit. Die kost de EU flink wat geld. Nou zou je denken dat je de uitgaven gewoon verlaagt als de inkomsten lager worden, maar daar willen Juncker en co niet aan. En dus moet er op andere manieren geld gevonden worden. Dan maar door een deel van de verwachte winsten van de ECB op te eisen voor de Europese begroting.

Op dit moment verdeelt de ECB haar winst met nationale centrale banken, bij ons dus DNB. Dat is niet zo gek, want die nationale centrale banken zijn de aandeelhouders van de ECB. Vervolgens verdelen die nationale centrale banken hun winsten weer over hún aandeelhouders. Overigens algemeen is dat de nationale schatkist.

Met andere woorden, de Nederlandse regering krijgt op die manier nog iets terug van het geld dat we jaarlijks uitgeven aan 'Europa.'

"De regeringen beslissen wat ze doen met dat geld," zegt een woordvoerder van de ECB, die daar aan toevoegt dat een wijziging van de winsten alleen kan door de statuten van het Europees Stelsel van Centrale Banken te veranderen.

Laten we dat dus vooral niet doen. Die winsten horen naar onze centrale bank te stromen via DNB naar de staat. We geven al genoeg uit aan het megalomane Europese Project. Het is een grove schande dat eurofiele zetbazen nu nóg meer voor zichzelf opeisen, en dat dit natuurlijk weer ten koste moet gaan van óns.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties