Extinction Rebellion en Partij van de Dieren Utrecht slaan armen ineen!

Extinction Rebellion en Partij van de Dieren Utrecht slaan armen ineen!

In Utrecht - waar dankzij de PvdD de Klimaatnoodtoestand is uitgeroepen - slaan de radicale Groene drammers de armen in één. Waar de gemeenteraad al langer een bonte, komische verzameling is, schuwt de PvdD Utrecht het niet om openlijk bondgenootschappen te sluiten met buitenparlementaire actiegroepen. Van vega-bitterballen tot de Klimaatnoodtoestand, het kan allemaal!

De Utrechtse fractie van de Partij van de Dieren deed gezellig met mee met de stoere rebellen van Extinction Rebellion tijdens een 'luchtalarm-actie'. Zoals we inmiddels gewend zijn gaan een stel ongewassen klimaatactivisten doodliggen om de 'verschrikkingen' van klimaatopwarming aan te tonen. Emotioneel terreur ten top, maar of de boodschap overkomt? Wie zal het zeggen.

Tijdens het luchtalarm van vanmiddag besloot de fractie van PvdD om gezellig mee te doen met XR om zo een duidelijk statement te maken. Utrecht, dat graag haantje de voorste is wat betreft de Groene Gekte, is volgens beide groepen nog niet 'wakker' - of 'Woke' - genoeg.

Ze hekelen het gebrek aan overheidsactie tegen klimaatverandering, dus vandaar dat ze menen dat dit een duidelijk statement zal zijn.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De Partij van de Dieren gaat 'hard' de laatste tijd in Utrecht. Het verplicht stellen van vega-voedsel tijdens raadvergaderingen was nog maar het begin, nu met de 'steun' - of beter gezegd: symboliek - van de klimaatnoodtoestand lijkt de PvdD niet meer de stoppen in Utrecht. Het wordt met de week gekker, in plaats van met serieuze stadse problemen te bemoeien gaat de fractie op de koude grond liggen. Maar ja iedereen heeft zo zijn prioriteiten in het leven....

Lees meer over:
Utrecht Extinction Rebellion

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer