Jodenhaat rukt op in Nederland

Geen categoriejul 26 2014, 10:15
Het loopt gierend uit de hand met de Jodenhaat in Nederland.
Het was donderdagavond toen ik met eigen ogen zag hoe "pro-Gaza"-demonstranten aan de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk antisemitische leuzen schreeuwden en woedend waren op "de vuile Joden uit de riolen". De demonstranten deden geen enkele moeite hun Jodenhaat te verbergen voor de politie. De sfeer was zeer grimmig en op een gegeven moment - je kon er op wachten - liep het compleet uit de hand.
De politie deed niets want de politie was met veel te weinig man aanwezig, en burgemeester Jozias van Aartsen verklaarde een dag later dat er geen grenzen waren overschreden tijdens de demonstratie. Een gotspe. Door dit soort slap optredende burgemeesters voelen steeds meer Joden zich niet meer veilig in Nederland (het ontslag eisen van Van Aartsen kan hierrr).
Zeker 15 tot 20 vooraanstaande Joden hebben zelf persoonlijke beveiliging geregeld naar aanleiding van allerlei serieuze dreigementen en doodsbedreigingen aan hun adres. De Telegraaf geeft vandaag een uitstekend voorbeeld van de totale waanzin van de bedreigers die aan het dreigen zijn geslaan sinds Israël terugvecht tegen de terroristen van Hamas (de dreigementen zijn flink toegenomen sinds Israël de raketten van terreur niet langer pikt):

Een van hen is ondernemer Roland Kahn, die een mode-imperium in het binnen- en buitenland heeft opgebouwd als eigenaar van onder meer CoolCat. "Ik word enorm bedreigd. Ik word niet alleen uitgemaakt voor 'vieze vuile Jood' en met de dood bedreigd, ook mijn winkels zijn het mikpunt geworden. Ze dreigen die in brand te steken. Nu wordt mijn dochter die in Amerika woont ook nog eens bedreigd, mijn vriendin van islamitische afkomst eveneens. Ook mijn medewerkers hebben er last van. Een aantal Marokkaanse werknemers wordt zelfs bedreigd door hun eigen achterban omdat ze voor mij werken en achter mij staan. Deze mensen zijn heel verontwaardigd en boos."

Laat ik het even kort samenvatten. Een eigenaar van een grote winkelketen wordt bedreigd omdat hij Joods is. Er wordt gedreigd zijn winkels in de fik te steken. En dan dit: zijn Marokkaanse werknemers worden óók bedreigd omdat zij voor een Jood werken. Zo radicaal zijn deze voorstanders van de "Palestijnse zaak" dus, dat ze zelfs mede-moslims bedreigen als zij voor een Jood werken.
Ik snap niet hoe die mensen denken. Denken ze werkelijk dat het bedreigen van Nederlandse Joden (hetzelfde gebeurt overigens in Frankrijk en Duitsland) goed is voor de "Palestijnse zaak"? Het is een kwestie van tijd voor synagogen en scholen in brand worden gestoken en Joden moeten onderduiken voor de Jodenhaat van groepen moslims die de kant van Hamas hebben gekozen. Want dat is wat ze doen als ze Joden met de dood bedreigen. Ze kiezen de kant van Hamas.
Niet voor niets eist Kahn, de eigenaar van CoolCat, dat de Nederlandse overheid de Jodenhaat moet stoppen en dat de hele Nederlandse samenleving moet meedoen. "Ik roep niet alleen de overheid, maar heel Nederland op om hun eigen democratie te beschermen." Iedereen moet meehelpen. De overheid moet niet zo slap optreden tegen het oprukkende antisemitisme en de rest van Nederland moet laten zien dat wij antisemitisme niet pikken. We moeten ons uitspreken, net zoals de Duitse krant Bild gisteren: Nie wieder Judenhass!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten