Extreemlinkse hater Erik van Muiswinkel gaat los op Wierd Duk: "Hij is een achttien karaats fascist"

Geen categorieokt 13 2018, 19:00
Maar goed nieuws voor Wierd: hij kan een "24 karaats" worden.
Politiekcorrect links is al enige tijd helemaal doorgeslagen in Nederland. Het was altijd al sneu om te zien wat die lui deden en dachten, maar tegenwoordig is het wel héél erg. Misschien wel het beste voorbeeld van die zieligheid is Erik van Muiswinkel; de man die ooit best grappig was, maar die zich tegenwoordig helaas maar al te vaak gedraagt als een twitterende Volkert van der Graaf.
Meneer de betweter ging onlangs namelijk helemaal los op Wierd Duk:
https://twitter.com/erikvmuiswinkel/status/1050873967425273856
Het eerste is dus dat Duk volgens meneer de 'komiek' (haha!) een 18 karaats fascistische diamant is. Leuk. Vervolgens dat hij een 24 karaats fascist kan worden door op te roepen tot geweld (wat impliceert dat Van Muiswinkel er serieus rekening mee houdt dat Duk binnenkort oproept om alle D66'ers maar uit de weg te ruimen). En, oh ja, vervolgens noemt hij hem ook nog even een "groeidiamant in de schatkamer van extreemrechts" (wat hij voor mij onbekende reden los van elkaar schrijft).
Er is zeker reden voor kritiek op Duk, bijvoorbeeld omdat hij zich wel heel erg focust op één bepaalde stroming in de politiek, en vooral hén een stem geeft. En ja, soms zijn z'n tweets echt zorgwekkend, bijvoorbeeld toen hij een christelijke terrorisme-expert beledigde omdat ze, jawel, christelijk is. Dat zijn belachelijke dingen. Maar: er is geen enkele reden en geen enkel bewijs om te roepen dat Duk "een fascist" is, laat staan een 18 karaats-versie.
Het is typerend voor Van Muiswinkel dat hij dat niet ziet. De man is totaal doorgeslagen. Dan krijg je dit soort gekkigheden, helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten