Hypocriete Mark Zuckerberg van Facebook doet alles voor goede PR: zelfs meer belasting betalen

Geen categoriemrt 05 2016, 16:00
Linkse 'leiders' -- zowel in het zakenleven als de politiek -- vertellen ons dagelijks dat we niet zo op onze centen moeten letten en anderen moeten 'helpen.' Ja, ook als dat ons bakken met geld kost. Zie de welvaartsstaat en het ziekelijk hoge aantal immigranten dat dit jaar naar Nederland zal komen.
Hoewel veel Nederlanders dat niet weten is Mark Zuckerberg -- de oprichter en hoge baas van Facebook -- ook een linkse zakenman. Feitelijk lijkt hij heel veel op Bill Gates, die andere progressieve miljardair die ons het liefst elke dag vertelt dat er iets mis met ons is als we niet bankroet gaan om anderen 'te helpen.' Hypocriet tot op het bot, maar zo rollen deze types. (Ja, Gates en Zuckerberg geven veel weg aan goede doelen, maar ze doen dat wel op zo'n manier dat ze zelf nog altijd in weelde kunnen leven.)
Helaas voor met name Zuckerberg is niet iedereen daar even blij mee. Zo werden Facebookgebruikers uit Groot-Brittannië (en de rest van de wereld!) woedend toen ze hoorden dat Facebook (en dus Zuckerberg) feitelijk belasting ontdook. De kritiek was zo groot dat Facebook nu bekend heeft gemaakt dat het voortaan toch maar wat meer belasting gaat betalen:

Het Amerikaanse sociale netwerk Facebook zal de reclame-inkomsten van grote Britse klanten voortaan aangeven in het Verenigd Koninkrijk en niet langer in Ierland, waar de Europese zetel van het bedrijf is gevestigd. Daardoor zal Facebook dus meer belastingen betalen.

Het bedrijf kreeg heel wat kritiek over zich heen, toen bleek dat Facebook in 2014 in het Verenigd Koninkrijk slechts 4.327 pond (5.600 euro) belasting had betaald. Dat is minder dan het gemiddelde bedrag aan belastingen en sociale bijdragen dat een alleenstaande Britse werknemer moet ophoesten.

Nou heb ik er geen enkel probleem mee dat bedrijven en individuen zo weinig mogelijk belasting proberen te betalen -- dat probeer ik ook -- maar wél als ze publiekelijk linkse partijen en politici steunen die Jan met de Pet financieel willen uitknijpen in naam van "de compassie" en "menselijkheid."
Prima dus dat volkswoede ervoor gezorgd heeft dat Zuckerberg en co. dit keer zowaar de daad bij het woord moeten voegen. Ik vraag me af of ze daar wel mee om kunnen gaan; progressieve miljardairs zijn dat immers niet gewend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten