Goudhaantje Sven Kramer alweer op weg naar een wereldtitel Allround

Goudhaantje Sven Kramer alweer op weg naar een wereldtitel Allround

Hij reed een prima tijd op de 500 meter, wat normaal gesproken verreweg zijn zwakste afstand is.

Sven Kramer is prima begonnen aan het WK Allround. De van oorsprong lange afstandsrijder zette namelijk een puike tijd neer op de 500 meter: 36.54. Dat is sowieso goed voor Kramer, maar al helemaal als we naar de rest van het veld kijken: alleen de Rus Dennis Yuskov zette een tijd onder de 36 seconden neer (35.84).

Met andere woorden: Svens achterstand op de rest van het veld is minimaal. En dat terwijl vriend en vijand weten dat Kramer de rest van het toernooi zal domineren.

Havard Bökko, de Noor die normaal gesproken niet goed genoeg is om Kramer te verslaan op een Allround-toernooi maar die mogelijk wel in staat is om een gooi te doen naar het podium, deed het alleraardigst. Met 36,18 werd hij namelijk tweede. Jammer genoeg voor hem -- en gelukkig voor ons -- zal dat niet eens bijna genoeg zijn om Kramer achter zich te laten in het algemeen klassement.

Belangrijker waren de prestaties van de Belg Bart Swings en de Noor Sverre Lunde Pedersen. Beide heren worden gezien als medaillekandidaten. Swings kwam pas na 36,67 over de streep, wat 0,13 seconden langzamer is dan Kramer. Pedersen deed het nog slechter: hij deed 36,79 over 500 meter. Nou zijn beide mannen, net als Kramer, in principe lange afstandsrijders, maar het is wel problematisch voor ze dat ze met een achterstand op Kramer aan de serieuze afstanden beginnen. Tenslotte eindigde Jan Blokhuijsen, die ook meedoet voor het podium, net voor Kramer met 36.46. Het is belangrijk dat hij tijd pakte op Pedersen en Swings, maar zijn voorsprong op Kramer is te klein om echt blij te zijn met het resultaat.

Kortom, we kunnen goede hoop hebben dat Kramer voor de achtste keer de best Allrounder ter wereld wordt. En dat zou werkelijk een ongekende prestatie zijn.

Laten we hopen dat het hem lukt. Hij is immers zonder twijfel de beste schaatser ooit.

Lees meer over:
sport Schaatsen Sven Kramer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties