Fake News: Er is helemaal geen speciale Europese top over migratie volgens Angela Merkel

Fake News: Er is helemaal geen speciale Europese top over migratie volgens Angela Merkel

Nouja zeg, ben ik er dan toch ook ingetrapt door de mainstream media! Fake news! Eerder op deze dag heb ik verteld dat er een extra Europese top wordt ingelast door Angela Merkel, althans, dat het een wens was van de Duitse bondskanselier. Dit blijkt helemaal niet waar te zijn, want een regeringswoordvoerder heeft aangegeven dat dit iets is voor de Europese instellingen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft ontkend dat ze werkt aan een speciale top met verschillende EU-landen die in het bijzonder zijn getroffen door de vluchtelingencrisis. Een regeringswoordvoerder zei vandaag in Berlijn dat ,,er geen speciale EU-top is gepland''. Het bijeenroepen van een dergelijke speciale top zou volgens hem een zaak zijn voor de ,,instellingen" van de EU.

[Hij] voegde daar wel aan toe dat ,,het voor zich spreekt dat de Duitse regering in dit verband gesprekken voert met verschillende lidstaten en de Europese Commissie.

Een politiek antwoord, maar het kan ook zijn omdat het anders de vuurtjes zal versterken binnen het politieke debat over migratie in Duitsland. Je moet natuurlijk het beeld wegnemen dat er iets ergs aan de hand is en zo veel mogelijk downsizen. Al met al wordt het spannend de komende dagen, want dinsdag is er het ultimatum voor Merkel. Ze moet dan wel of niet het plan accepteren van de minister verantwoordelijk voor migratie, Seehofer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties