Driewerf hoera: NIDA en DENK gaan niet fuseren en blijven verdeeld

Driewerf hoera: NIDA en DENK gaan niet fuseren en blijven verdeeld

Even was er het risico dat er een grote islamistische partij zou komen in Rotterdam, aangezien er plannen waren om DENK en NIDA te laten fuseren. Dat zou hen gelijk de tweede partij van de stad maken.Vandaag werd gelukkig bekendgemaakt dat dit scenario zich niet zou voltrekken. NIDA en haar leden hebben daar geen behoefte aan. Dit komt waarschijnlijk vooral door het feit dat NIDA typische Rotterdamse roots heeft en een andere politieke cultuur.

Het partijbestuur van de islamitische partij Nida uit Rotterdam heeft in een brief aan de leden gereageerd op de oproep van Denk om te fuseren. "Wij zien geen aanleiding om samenwerking met Denk te intensiveren, laat staan een fusie", schrijft Nida-voorzitter Nurullah Gerdan in de brief, die RTV Rijnmond in bezit heeft.

Denk-voorman en raadslid in Rotterdam Tunahan Kuzu schreef twee weken geleden dat hij vanuit de Nida-achterban de oproep kreeg om te fuseren. Daarin herkent Nida zich totaal niet: "Sinds de oproep van Denk, en ook daarvoor, zijn er geen signalen van leden met fusiewensen bij ons binnengekomen", schrijft Gerdan.

Het vertrouwen van Nida in Denk is al eerder geschaad, schrijft Gerdan. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar voerden de twee partijen intensieve gesprekken over samenwerking. "Denk hield zich zowel voor als tijdens de bemiddelingsfase niet aan de gemaakte afspraken en beloften, waardoor ons vertrouwen in Denk is geschaad."

We kunnen met een stralend gezicht verder met onze dag. De week begint op een positieve manier. Toch is het niet uitgesloten dat het in de toekomst wel gaat gebeuren. Uiteindelijk zijn het twee partijen met dezelfde achterban. Het zal in politiek opzicht meer stemmen gaan opleveren en stabieler zijn als ze gaan fuseren. Voorlopig gelukkig nog niet!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Politiek Denk Rotterdam NIDA Fusie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties