Filmpje! Baudet eist indexeren pensioenen, AOW fixeren op 66 en AOW ALTIJD na 40 jaar zwaar werk

Filmpje! Baudet eist indexeren pensioenen, AOW fixeren op 66 en AOW ALTIJD na 40 jaar zwaar werk

En volgens de Forum voor Democratie-leider kan dit allemaal prima betaald worden.

Onlangs mocht Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zijn collegae in de Tweede Kamer toespreken over zijn ideeën over ouderen en hun inkomen. Zijn plannen klinken veel bejaarden ongetwijfeld bijzonder heugelijk in de oren: hij en FVD willen "de pensioenen weer indexeren, de AOW fixeren op 66 en altijd AOW na 40 jaar zwaar werk."

VVD'ers zullen daar ongetwijfeld op antwoorden door te stellen dat dit soort regelingen binnenkort -- en eigenlijk nu al -- volstrekt onbetaalbaar zijn. De bevolking wordt steeds ouder, er moet ingegrepen worden om economische problemen te voorkomen. De pensioenleeftijd móét dus omhoog, de pensioenen kunnen niet geïndexeerd worden... en altijd AOW na 40 jaar "zwaar werk" kan óók niet. Heel vervelend, heel erg, heel jammer, maar het is niet anders.

Hoe dat allemaal wél betaald kan worden volgens Baudet en zijn partij? Simpel: door de rekenrente te verhogen naar het Europees gemiddelde van 2.1%. Met onze spaarpotten kan dit zonder meer, aldus FVD, wat de VVD en het CDA (ook die partij lijkt tegenwoordig fervent tegenstander te zijn van het zorgen voor ouderen) daar ook van denken:

Het klinkt in ieder geval heel goed -- en het zal ongetwijfeld een potentiële stemmentrekker zijn voor FVD. Nu is het aan de VVD en het CDA om uit te leggen waarom Baudets verhaal niet klopt... of, als ze dat niet kunnen, om een draai van 180 graden te maken en zijn plannen te steunen. Want ja, dat hoort ook bij de politiek: als wordt aangetoond dat je fout zit je mening aanpassen. Of is dat een ouderwets concept?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties