Filmpje! Boze schepmevrouw helemaal overstuur door vuurwerk en dreigt jongen met schep

Geen categoriejan 03 2019, 12:00
Naast politiechef Akerboom bleken meer mensen helemaal overstuur door het vuurwerk tijdens Oud en Nieuw. Zo ook een dame, vermoedelijk uit Twente, die een jongen benaderde die vuurwerk afstak in haar straat. Volgens de dame moest hij ergens anders gaan knallen want haar honden 'waren helemaal overstuur'. De panikerende honden zijn op de beelden niet te zien maar de dame zelf lijkt ook behoorlijk warrig. Gewapend met een flinke schep komt ze op de jongen aansjokken. Het allerergste was niet zozeer haar dreigement maar natuurlijk het feit dat ze het aandurfde om met crocs door een woonwijk te lopen. Dapper!
De jongen vroeg zich af waarom de vrouw als 'een wilde bras' op hem afstapte. Terechte vraag, want als je het netjes vraagt dan kom je vaak al een heel eind. Officieel mogen vuurwerkliefhebbers 's avonds op oudjaarsdag al beginnen met het afsteken van vuurwerk, maar daar had de schepmevrouw geen oren naar. Die hoorde alleen het geknal en haar blaffende honden. Toen de jongen 'lieve schat' zei tegen de schepmevrouw escaleerde het tafereel bijna. Dat moet je natuurlijk ook niet zeggen tegen je buren. Ze draaide zich weer om en riep iets onverstaanbaars tegen de jongen.
Ze zei iets met 'je hoort hier niet thuis!' Wat bleek? De voorouders van de jongen waren aardappelboeren. Dus inderdaad, de jongen zelf kan beter z'n vuurwerk afsteken op het platteland en pijnlijke momentjes met dergelijke lieden vermijden. Toch is het incident van de schepmevrouw wel een leerzaam moment voor vuurwerkliefhebbers. Veel Nederlanders vinden vuurwerk namelijk helemaal niets en méér vuurwerkvrije zone's via gemeentelijke besluiten zou kunnen bijdragen aan het verminderen van de spanningen tussen de liefhebbers en de anti's.
Maar ook de acceptatie dat één dag in het jaar wél geknald kan worden zou ook prettig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten