Filmpje! Brexiteer Jacob Rees-Mogg blijkt 'ondermijnende mol' tijdens interview LBC Radio!

Filmpje! Brexiteer Jacob Rees-Mogg blijkt 'ondermijnende mol' tijdens interview LBC Radio!

Afgelopen week haalde Theresa Mays 'brexit deal' het niet in het Lagerhuis. Zelfs haar eigen partijgenoten stemden massaal tegen het akkoord. Ondertussen tikt de tijd verder... En nu blijkt het parlement bevolkt door 'ondermijnende krachten', die wel roepen, maar vooral schade aanrichten als ze hun zin krijgen. Brexiteer Jacob Rees-Mogg is (nog steeds (!)) groot voorstander van een 'harde Brexit', maar in een interview met James O'Brien op LBC Radio lijkt zijn positie ingegeven door dogma zonder oog voor de gevolgen voor de gewone man. Zie in het onderstaande video hoe Rees-Mogg wordt blootgesteld door O'Brien als 'ondermijnende kracht'!

Ondertussen lijkt de Brexit meer op een wanhoopspoging om frustraties over de teloorgang van 'The Empire' te botvieren dan daadwerkelijk een plan om het land te verbeteren. Iets dat aanvankelijk begon met een democratisch feestje, het referendum, eindigt nu in het besef dat hetgeen politici tijdens de 'leave'-campagne riepen klinkklare onzin is. Zo werden allerlei verhalen de wereld ingezonden dat de Brexit 'goed zou zijn voor de economie' en dat 'iedereen gebaat is bij de Brexit'.

Tijdens het interview op LBC Radio werd Jacob Rees-Mogg blootgesteld als een 'ondermijnende kracht' in het parlement. Op de vraag waar het Verenigd Koninkrijk haar rundvlees vandaan haalt als zij de handelsbanden met de Europese Unie verbreekt kwam Rees-Mogg met het idee om 'vlees uit Australië te importeren'. Wat een stompzinnig idee! Vlees vervoeren van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld. Hoe decadent is dat? Het zou 'goedkoper' zijn volgens Rees-Mogg dan importeren uit de Europese Unie. Ja, ja goedkoper...

De handelsstandaarden van Australië zouden volgens Rees-Mogg voldoende zijn om het vlees geschikt te achten voor consumptie, maar de Europese Unie verbiedt de verkoop vanwege het feit dat dit vlees is 'behandeld met hormonen'. Maar volgens de conservatief zouden die EU-standaarden 'niets te maken hebben met hormoonbehandelingen, maar getuigen van protectionisme'. Lariekoek natuurlijk, want de importstandaarden voor voedsel van de EU zijn er juist op gericht om die hormonen in het vlees te minimaliseren. Anders stond het woord 'hormonen' niet in de reglementen.

Later in het gesprek ontkent Rees-Mogg zélfs de negatieve gevolgen voor de landbouw en de verdere economie. Dat een harde Brexit zou kunnen leiden tot een recessie duidde hij als een 'technisch gevolg'. Voor hem wel natuurlijk, in z'n royante landhuis. Maar voor de burgers die de voedselprijzen zien stijgen is het helemaal niet zo 'technisch'. Dit is hoe we hem kennen, die Jacob, lekker ondermijnen, onzin roepen en vasthouden aan waanbeelden. Dan verdien je met recht de titel van 'ondermijner'. Laten we hopen dat niemand in het Verenigd Koninkrijk deze vent nog serieus neemt na het zien van dit interview.

Zelfs de verslaggever van het radiostation LBC kreeg genoeg van hem. Kijken dus, dat interview!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties