Terreursponsoring door Nederland! Overheid schond eigen exportregels

Terreursponsoring door Nederland! Overheid schond eigen exportregels

Bij het steunen van 'gematigde rebellen' van de Syrische oppositie heeft de Nederlandse overheid haar eigen exportregels omzeild en geschonden. Zelfs de douane werd voorgelogen en ook de Tweede Kamer tastte in het duister. Dat meldt het AD.

Zo exporteerde Nederland AK-47-munitievesten en diverse pick-uptrucks en gaf vervolgens nergens openheid van zaken over de aard en omvang van de leveranties. Een letterlijk citaat uit een document omtrent deze export:

"Om exportsancties tegen Syrië te ontwijken, zal gebruikt gemaakt worden van kleine bestellingen bij meerdere handelaren.”

Het wordt steeds meer duidelijk dat datgene wat al werd vermoed, namelijk dat Nederland actief rebellen steunde op illegale wijze, feit blijkt te zijn. Ambtenaren en andere deelnemers deden dit dus willens en wetens.

Eerder werd dit nog glashard ontkend door onder andere minister Blok en zou het alleen maar gaan om materiaal dat niet voor oorlog inzetbaar zou zijn. Lariekoek natuurlijk want iedereen snapt dat met een beetje creativiteit zo'n beetje alle materiaal wel van toegevoegde waarde kan zijn in een oorlog.

Waarom de Nederlandse overheid zich zo geroepen voelde om de rebellen tegen Assad te steunen laat zich raden. Het getuigt van ontzettende naïviteit ofwel druk van andere mogendheden om diverse regels zo te willen buigen voor een beetje invloed in een conflict waar Nederland niets mee te maken heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties