Filmpje! Geert Wilders claimt dat D66 lak heeft aan rechtsstatelijke principes!

Filmpje! Geert Wilders claimt dat D66 lak heeft aan rechtsstatelijke principes!

'De wet is voor iedereen gelijk, iedereen moet zich daaraan houden' zo stelde Geert Wilders (PVV) vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Zijn visie op de werking van de rechtstaat wordt door vrijwel iedereen gedeeld, maar niet door de ondemocratische D66-partij van Rob Jetten zo lijkt Wilders te zeggen. Die partij houdt er dubbele maatstaven op na naar gelang hun politieke doelstelling. Volgens Wilders is het hypocriet dat D66 enerzijds de klimaatwetten wil handhaven, maar als het gaat om illegalen dat de partij er geen probleem van maakt dat wetten worden overtreden.

?s=12

Op Twitter deelde Wilders een video waarin hij een aantal rake klappen uitdeelt aan de partij van Jetten. Hij stelt in zijn korte rede dat de 'rechtsstaatprincipes' van D66 overboord worden gegooid zodra dat politiek opportuun is voor ze. Het heeft er alle schijn van dat die rechtsstatelijke principes dus alleen gelden als het in hun straatje past, maar wuiven ze het principe aan de kant zodra het blokkades opwerpt.

Het is jammer dat een grote groep Nederlanders wellicht nooit meer het oor zal neigen naar wat de PVV'er te zeggen heeft, simpelweg omdat hij al zoveel shit over zich heen heeft gekregen in de pers en ook zelf in het verleden domme uitspraken deed. Hierdoor ervaren velen bij voorbaat een pavlovreflex bij het zien van zijn geblondeerde krullen waarna de inhoud er nauwelijks nog toe doet. Toch heeft Wilders wel een punt in deze, namelijk dat de rechtstaat enige structuur biedt.

Uit de bewoordingen van Wilders blijkt overigens duidelijk dat hij wél de rechtsstatelijke principes kan waarderen, maar in hoeverre dit in de praktijk ook zo is, tja dat is erg lsatig. Het argument van de rechtstaat is overigens erg eenvoudig om te maken, ook de gerechtelijke macht is slechts een menselijke actor. Trouwens, zou de NRC ook energie wijden aan Jetten en of zijn partij de rechtstaat nog wel steunt? Dat deed de krant een aantal jaren geleden wel toen ze een artikel met de titel 'Steunt Wilders de rechtstaat nog wel?' publiceerden.

Wel weten we ondertussen het antwoord op de vraag of Wilders' de rechtstaat steunt. Zoals hij het zegt er niets mis mee. Aan zijn bewoordingen van vandaag kunnen we aflezen dat het principe voor hem in duidelijk is. Laten we hopen dat de Kamerleden van D66 dit principe na het zien van het filmpje óók begrijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties