Filmpjes! Tunahan Kuzu veegt de vloer aan met incompetente Mark Rutte, nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra én Russofoob Alexander Pechtold

Filmpjes! Tunahan Kuzu veegt de vloer aan met incompetente Mark Rutte, nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra én Russofoob Alexander Pechtold

Dit is dus waarom ik hem eind vorig jaar, samen met Thierry Baudet, "politicus van het jaar" noemde.

Toegegeven, Tunahan Kuzu en zijn collega's van DENK zijn bepaald niet de grootste vrienden van DDS. Wij hebben weinig met die partij, en zij hebben weinig met ons. Maar: het optreden van Kuzu tijdens het Zijlstradebat van gisteravond was écht goed. Samen met Wilders (en tot op zekere hoogte Baudet - al was het maar omdat de FVD de aanzet gaf tot een debat met de premier) steeg Kuzu uit boven het niveau van de rest van de Kamer. Hij was confronterend en direct, maar zónder asociaal of grof te worden.

En ja, het is wellicht enigszins ironisch, maar hij bleek één van de weinige fractieleiders te zijn die zich gepassioneerd inzette voor de verdediging van ons parlementaire stelsel.

In deze video reageert Kuzu op het aftreden van Zijlstra:

In dit filmpje pakt de DENK'er Pechtold keihard aan. "De macht is werkelijk naar uw hoofd gestegen," beet Kuzu de D66'er toe. "Een jaar geleden reageerde u toch heel anders, u was niet van de interruptiemicrofoon weg te slaan."

En, tenslotte, in deze laatste video wijst Kuzu Rutte op de informeerplicht terwijl de premier lekker blijft vasthouden aan het nietszeggende woordje "afweging." Zoals Kuzu terecht zei: "U heeft als bewindspersoon de plicht om de Kamer te informeren, dat heeft toch niets maar dan ook helemaal niets met afwegingen te maken?"

Triest maar waar: een heleboel andere parlementariërs kunnen hier het één en ander van leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties