Filmpjes! Tunahan Kuzu veegt de vloer aan met incompetente Mark Rutte, nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra én Russofoob Alexander Pechtold

Geen categoriefeb 14 2018, 9:00
Dit is dus waarom ik hem eind vorig jaar, samen met Thierry Baudet, "politicus van het jaar" noemde.
Toegegeven, Tunahan Kuzu en zijn collega's van DENK zijn bepaald niet de grootste vrienden van DDS. Wij hebben weinig met die partij, en zij hebben weinig met ons. Maar: het optreden van Kuzu tijdens het Zijlstradebat van gisteravond was écht goed. Samen met Wilders (en tot op zekere hoogte Baudet - al was het maar omdat de FVD de aanzet gaf tot een debat met de premier) steeg Kuzu uit boven het niveau van de rest van de Kamer. Hij was confronterend en direct, maar zónder asociaal of grof te worden.
En ja, het is wellicht enigszins ironisch, maar hij bleek één van de weinige fractieleiders te zijn die zich gepassioneerd inzette voor de verdediging van ons parlementaire stelsel.
In deze video reageert Kuzu op het aftreden van Zijlstra:
In dit filmpje pakt de DENK'er Pechtold keihard aan. "De macht is werkelijk naar uw hoofd gestegen," beet Kuzu de D66'er toe. "Een jaar geleden reageerde u toch heel anders, u was niet van de interruptiemicrofoon weg te slaan."
En, tenslotte, in deze laatste video wijst Kuzu Rutte op de informeerplicht terwijl de premier lekker blijft vasthouden aan het nietszeggende woordje "afweging." Zoals Kuzu terecht zei: "U heeft als bewindspersoon de plicht om de Kamer te informeren, dat heeft toch niets maar dan ook helemaal niets met afwegingen te maken?"
Triest maar waar: een heleboel andere parlementariërs kunnen hier het één en ander van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten