shutterstock 593937674

Fleur Agema: 'Mensen zien het niet, maar we worden gewaardeerd om onze inhoud en kennis'

Geen categorieaug 22 2019, 13:00
PVV'ers als Fleur Agema worden publiekelijk weggezet als fascisten, maar in Den Haag zelf worden ze achter gesloten deuren wel degelijk vaak gewaardeerd.
In een fascinerend vraaggesprek met het ND zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema volkomen terecht dat, hoewel zij en haar collega's publiekelijk vaak voor rotte vis worden uitgemaakt door andere partijen, ze achter gesloten deuren wel degelijk gewaardeerd worden. Natuurlijk geldt dat niet voor álle PVV-Kamerleden (maar dat geldt voor Kamerleden van alle partijen), maar een goed aantal PVV'ers staat wel degelijk bekend als kundig. Agema is daar zeker één van.
Zoals zij zegt:

Buiten dit gebouw zien mensen het vaak niet, maar hier worden we gewaardeerd om onze inhoud en kennis van zaken. Ik heb de indruk dat vooral in deze kabinetsperiode er veel erkenning is voor mijn inbreng. Ik ben altijd kritisch geweest op het weghalen van de verzorgingshuizen uit de ouderenzorg. Mensen zien nu dat ik gelijk had. Op het ministerie heerst het idee dat ik vaak wel een punt heb.

Daar zit zeker wat in. PVV'ers worden steeds weggezet als een stel meelopers die geen verstand van zaken hebben, maar er zijn nogal wat PVV'ers die wel degelijk kennis van zaken hebben. Agema is daar honderd procent één van. Ze bijt zich vast in de details en krijgt van Geert Wilders alle ruimte om zich als een pitbull op haar onderwerp te storten -- de zorg.
Prima punt dus en -- dit moet ook gezegd worden -- opvallend dat het ND zo'n vriendelijk interview gepubliceerd heeft met haar. Maar al te vaak worden PVV'ers, Agema incluis, zwartgemaakt. Nu niet. Agema mocht haar verhaal gewoon vertellen, en that's it. Prettig!
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1164464935088349187
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten