Fort Singapore - Voorbereidingen op ontmoeting Trump en Kim Jong-un

Geen categoriejun 10 2018, 9:00
Shangri-La lijkt wel een filmset geworden van een apocalyptische film! Militairen, agenten, wegafzettingen, dikke auto's en dure hotels.
Zaterdag is er een Noord-Koreaanse delegatie aangekomen in aanloop naar de top-ontmoeting komende dinsdag. Trump is nog onderweg na een korte stop in Kreta om de Air Force One bij te tanken. Zo meldt de Telegraaf.
Beide heren zitten in een apart hotel zo'n 500 meter van elkaar vandaan. De ontmoeting zal waarschijnlijk plaatsvinden op een klein eiland genaamd Sentosa, vlak voor de kust van het hoofdeiland. Dit maakt het makkelijker voor de veiligheidsdiensten om het te beveiligen. Toch heeft Singapore extra manschappen ingehuurd. De zogenaade Ghurka's, Nepalese elite veiligheidstroepen waar je geen trammelant mee wil!
Trump heeft gezegd dat hij binnen een minuut weet hoe de gesprekken zullen gaan zijn. Hij gaat af op z'n instinct en intuïtie. Trump noemt de ontmoeting een vredesmissie en 'een eenmalige kans voor de Noord-Koreaanse top om iets groots voor hun land te bereiken.' Dit is dezelfde harde taal die we altijd van Trump gewend zijn en waarschijnlijk ook heeft bijgedragen aan het feit dat deze ontmoeting nu een realiteit begint te worden. We gaan dus weer spannende tijden tegemoet en als het aan Singapore ligt zit niemand de twee leiders ook maar íets in de weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten