Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam willen Vestigingswet terug: meer Hollandse bedrijven

Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam willen Vestigingswet terug: meer Hollandse bedrijven

Er was vandaag een bijeenkomst in Rotterdam waar Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie de samenwerking officieel lanceerde op een bijeenkomst. In de bijeenkomst werd gesproken over de herinvoering van de Vestigingswet. Deze wet zorgde er vroeger voor dat ondernemers in bepaalde gebieden en sectoren een vergunning moesten aanvragen om zich te kunnen vestigen.

Waarom deze partijen het willen herinvoeren ligt bij de onherkenbaarheid van veel mensen van de straten in de stad Rotterdam. Zo noemen de twee partijen het een probleem dat er in een straat ineens de zoveelste Marokkaanse slager zich vestigt of dat in sommige straten er geen 'Hollandse' winkel meer gevestigd is.

Dit komt volgens de partijen de herkenbaarheid van de straat voor veel mensen niet ten goede. Niet alleen de herkenbaarheid is een item, ook de schoonheid van de stad zelf komt ter discussie. Thierry Baudet heeft het vaak over het behouden van de Nederlandse identiteit. Dat is niet alleen gevestigd in de bestuurlijke onafhankelijkheid, maar ook de kunst en architectuur. Zo vindt Baudet de Rotterdamse stad erg lelijk. De moderne gebouwen vindt hij verschrikkelijk.

Klassieke architectuur, maar ook het gebruik van klassieke architectuur in de moderne tijd, vindt hij geweldig. Zo wordt de identiteit behouden en zie je het typisch Nederlands terug in het straatbeeld. Toch vindt Baudet Rotterdam ook geweldig om haar no-nonsense mentaliteit en de mentaliteit van 'aanpakken en doen'. Als het aan Forum voor Democratie ligt en Leefbaar Rotterdam kunnen er dus nog veel dingen veranderen in Rotterdam!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties