Partij van de Ouderen in Amsterdam: ''Er moet voor de helft minder vluchtelingen opgenomen worden.''

Geen categoriesep 30 2017, 19:00
Als het gaat om immigratie en integratie dan krijgen het CDA in en Forum voor Democratie dan krijgen ze een geduchte tegenstander bij: Partij van de Ouderen. Ze willen voor de helft minder vluchtelingen laten opnemen in Amsterdam.
Voor Amsterdam zal het niet alleen gaan om economische aspecten, maar zal het ook heel sterk over immigratie en integratie gaan. In Amsterdam is alleen het CDA nu erg streng met betrekking tot immigratie en integratie. Forum voor Democratie lijkt nu op rechts een tegenstander te zijn voor het CDA. Daarbij hebben ze bijna het hele programma van het CDA overgenomen. Dat terzijde, komt er nu dus een andere partij aan de rechterkant. De Partij van de Ouderen doet daarbij niet onder aan de PVV, ook met economische standpunten.

Heel veel mensen hebben moeite om een sociale woning te vinden in Amsterdam," zegt Van Soest.
Hiermee doorbreekt de Partij van de Ouderen de unanimiteit over dit onderwerp in de raad; alle partijen hebben tot dusverre opvang en onderdak voor asielzoekers en statushouders gesteund, inclusief Van Soest. "Maar de problemen in Amsterdam zijn nu te groot. Zolang er voedselbanken zijn, moeten we terughoudend zijn." Amsterdam wil dit jaar en volgend jaar 1600 statushouders aan een woning helpen.

Partij van de Ouderen vindt dat vluchtelingen sowieso niet meer in 'zwakke' wijken terecht mogen komen. "Veel statushouders hebben geen werk en zijn financieel zwak. Waarom zouden we die dan neerzetten in bijvoorbeeld de Van der Pekbuurt, waar ook al veel mensen schulden hebben? Dat is vragen om problemen."

De VVD is, zoals bekend, niet zo heel moeilijk met vluchtelingen. Hoe meer hoe beter, zoals het credo is van de lijsttrekker van de VVD. Dat wordt dus een hele strijd binnen Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten