Onderzoek naar verrader van Anne Frank bijna opgelost!

Geen categoriesep 30 2017, 18:00
Het is al decennia lang een mysterie, maar het is misschien bijna opgelost. Een team van twintig experts is vlakbij de waarheid achter de oude vraag. Anne Frank is natuurlijk een internationaal fenomeen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Toch is tot nu toe nog niet bekend wie de beruchte verrader is die haar en de familie waar ze bij onderdook verraadde.

"We zijn nu zes maanden bezig en hebben software ontwikkeld waar we alle data uit archieven kunnen inladen. Daarmee kunnen we snel verbanden leggen en bijvoorbeeld nieuwe links zoeken tussen personen", vertelt hij. Volgens Bayens speelt deze software een centrale rol in de opsporing. "Het is nog nooit geprobeerd om al die data samen te brengen. Ook is er nog nooit een internationaal cold caseteam op de zaak Anne Frank gezet. Dat maakt deze samenwerking uniek."

"Ik acht de kans steeds groter dat het lukt om de zaak op te lossen. We zijn nu nog bezig met het vooronderzoek, maar de resultaten zijn boven alle verwachtingen." Zo zijn er belangrijke nazi-documenten gevonden in CIA-archieven die 73 jaar kwijt waren, vertelt de filmmaker. "Ook hebben we nieuwe verbanden kunnen aantonen tussen figuren rond de familie Frank en is er een lijst informanten van de Gestapo in Amsterdam gevonden."

De uitkomsten van het onderzoek worden in 2019 gepresenteerd, op het moment dat het 75 jaar geleden is dat Anne Frank en de familie werd gearresteerd. Laten we hopen op goede conclusies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten