Forum voor Democratie over benoeming burgemeester Amsterdam: 'Stop met die schimmige partij-politieke benoemingen!'

Geen categorieokt 17 2017, 13:00
Thierry Baudet en Theo Hiddema vinden het belachelijk dat er achter de schermen een nieuwe burgervader benoemd wordt in Amsterdam, zonder dat inwoners van die stad daar iets over te zeggen hebben.
Forum voor Democratie opent vandaag terecht de aanval op het partijkartel dat achter de schermen hard bezig is om vandaag een nieuwe (waarnemende) burgemeester van Amsterdam te benoemen. In een echt democratisch land zouden Amsterdammers zelf daar iets over te zeggen hebben, maar helaas, Nederland is op zijn best een oligarchie. Het partijkartel maakt er de dienst uit, wat jij en ik vinden is volstrekt irrelevant.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/920206257037996032
Het belangrijkste agendapunt van Forum voor Democratie is, hoe kan het ook anders, kartelbestrijding. Of, zoals Baudet het vaak zelf verwoordt: "Het partijkartel moet worden doorbroken." Ga maar na. Er zijn zo'n 10.000 kartelleden die continu ronddraaien in de baantjescarrousel. Deze mensen gaan van de ene bestuurdersbaan naar de andere. Zoals FVD uitlegt is dat sowieso al problematisch, maar wat het allemaal nog erger maakt is het feit dat "hun belangen vaak tegengesteld [zijn] aan de belangen van de Nederlandse bevolking."
Eén van de meest effectieve manieren om het partijkartel te doorbreken is door de gekozen burgemeester overal in te voeren. FVD:

Iedere volwassen Nederlander moet zich kandidaat kunnen stellen. Niet alleen is dit in overeenstemming met de democratische praktijk in de rest van de wereld, het is ook een zeer effectieve manier om het partijkartel effectief open te breken. Gemeenten kunnen niet langer worden opgezadeld met kartelleden waarvoor ook nog even een baantje moet worden geregeld.

Het is volstrekt belachelijk dat we dit systeem nog niet hebben in Nederland. Daar moet dus iets aan gedaan worden. En wel meteen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten