shutterstock 1090278668

Frans Timmermans nu officieel benoemd tot klimaatpaus van Brussel, gaat werken aan Green New Deal

Geen categoriesep 10 2019, 20:00
Frans Timmermans (PvdA) is onder de Duitse Ursula von der Leyen benoemd tot vicevoorzitter van de Europese Commissie. Timmermans gaat werken aan een zogeheten 'Green New Deal' en wordt nu officieel klimaatpaus van Brussel. Premier Rutte is blij met de benoeming "Timmermans opereert als vice-president en klimaatcoördinator in het hart van de Europese Commissie en dat is handig voor de informatiepositie van Nederland", via RTLZ.
Hoe positief de Green New Deal van Timmermans gaat uitpakken voor de gewone is nog maar zeer de vraag. In ieder geval gaat Frans Timmermans eraan werken dat de gehele Europese Unie tegen 2050 'klimaatneutraal' is.
Wat dit moge betekenen weet eigenlijk helemaal niemand, maar waarschijnlijk zal er weer een subsidiepot bijkomen voor de fortuinlijke belangengroepen. Wellicht zit er zelfs een warmtepomp-subsidie in, wie weet! Aangezien het nog te vroeg is om de Green New Deal te bekritiseren wachten we daarmee totdat de PvdA'er wat op papier heeft gezet. Met andere woorden: de klimaatpaus van Brussel moet eerst even voorgaan in gebed.
Als we kijken naar de portefeuilles van andere vicevoorzitters van de Europese Commissie dan blijkt heel duidelijk waar de EU mee bezig is: men werkt aan verdere standaardisering van de kapitaalmarkten, harmoniseren van de belastingen, centraal georganiseerde ICT-dienstverlening en nog veel meer. De Green New Deal komt dus op het bordje van Frans Timmermans, die daar vast en zeker zijn tanden in zal zetten:

"We hebben in Europa een ambitieuze, groene 'new deal' nodig om de toekomst van onze kinderen vorm te geven, en onze gezondheid, voorspoed en veiligheid te verzekeren op een groene en gezonde planeet. Graag ga ik hieraan werken"

Vol verwachting klopt ons hart, Frans!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten