Franse premier: "We moeten eerlijk zijn: er komen nog veel meer ISIS-aanslagen"

Geen categoriefeb 13 2016, 19:00
Premier Valls waarschuwde in München dat de aanslagen van ISIS in Europa nog lang niet voorbij zijn.
Bij de grote veiligheidsconferentie in München staat één onderwerp bovenaan de agenda. Hoe moet de wereld omgaan met de strijd tegen ISIS? De Franse premier Manuel Valls schetst een pessimistisch maar helaas realistisch toekomstbeeld: de komende tijd krijgt Europa nog veel meer aanslagen van ISIS te verduren, net zo erg of zelfs erger dan de aanslagen in Parijs vorig jaar.
Volgens Valls is de wereld "een nieuw tijdperk" ingegaan:

"We zijn in oorlog met terrorisme; we moeten eerlijk zijn tegen onze mensen en hen vertellen dat er andere aanslagen zullen zijn, grote aanslagen – dit is iets wat we zeker weten."

De woorden van Valls laten geen twijfel toe: er komen meer aanslagen, en dat is een absolute zekerheid. De vraag is hoe we ons kunnen wapenen tegen de impact van zulke aanslagen. De Russische premier Medvedev had een duidelijke mening over de terroristische dreiging. Volgens hem wordt die verergerd door de komst van migranten naar Europa:

"Onder het het mom van vluchtelingen, infiltreren honderden en duizenden extremisten andere landen. Soms zijn dit mensen met een andere cultuur die graag een uitkering willen en niets willen doen. Er is een reële dreiging dat de economische ruimte verwoest wordt, gevolgd door de culturele ruimte en zelfs de gehele Europese identiteit."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten